Nati Meir, la un pas de libertate: Magistraţii au admis cererea de eliberare condiţionată

Nati Meir, la un pas de libertate: Magistraţii au admis cererea de eliberare condiţionată
Foto: ziuaconstanta.ro

Tribunalul Galaţi a admis cererea de eliberare condiţionată a fostului deputat Nati Meir, judecat pentru trafic de influenţă, înşă decizia judecătorilor nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs, informează Mediafax.

Nati Meir este acuzat alături de fiul său, Or Meir, pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la această complicitate, cei doi fiind trimişi în judecată la începutul lunii iunie 2010.

Procurorii DNA îl acuză pe Nati Meir, că în perioada 2008-2010, Nati Meir, ar fi pretins sume cuprinse între 50.000 şi 65.000 de euro de la victime, cărora le promitea că va interveni pe lângă judecători pentru ca aceştia să dispună judecarea lor în libertate, în dosare în care erau acuzaţi pentru constituirea unor grupuri infracţionale organizate şi înşelăciune.

Fostul deputat a fost condamnat, în 13 octombrie 2010, la şapte ani de închisoare cu executare, pentru înşelarea mai multor pesoane, cărora le promitea că le dă sume de bani împrumut, în schimbul unor garanţii.

Nati Meir s-a prezentat victimelor ca fiind o persoană cu putere financiară, care oferă împrumut sume mari în valută, cu garanţii imobiliare, şi le-a arătat acestora, în momentul încheierii contractelor de împrumut ori pe parcursul derulării acestora, un rucsac plin cu valută falsă.

Nati Meir mai are o condamnare la patru ani de închisoare într-un alt dosar, pentru înşelarea mai multor persoane cărora le promisese locuri de muncă în Israel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`