Natalia Intotero: „Din păcate, procentul celor care se salvează de dependența de droguri e foarte mic – sub 5%” / Ce a spus ministrul Familiei despre construcția centrelor de recuperare (VIDEO)

Natalia Intotero: „Din păcate, procentul celor care se salvează de dependența de droguri e foarte mic - sub 5%” / Ce a spus ministrul Familiei despre construcția centrelor de recuperare (VIDEO)
Natalia Intotero (PSD), ministrul Familiei. Sursa foto: Natalia Intotero / Facebook

Natalia Intotero (PSD), ministrul Familiei, a făcut declarații joi, pentru B1 TV, despre campania derulată în țară prin care tinerii, foşti consumatori de droguri, le vorbesc adolescenţilor despre pericolul acestei dependenţe. Totodată, ministrul s-a referit și la centrele de recuperare ce trebuie construite.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Intotero: Din păcate, procentul e foarte mic al celor care se salvează de consumul de droguri

„Punctul meu de vedere strict personal este acela că nu știu dacă aceste teste sunt relevante, având în vedere multitudinea și varietatea formelor de adicție, mai ales pe zona de consum de droguri, a substanțelor, a amestecului acestor substanțe. Deci nu știu dacă ele pot fi relevante.

Ceea ce e foarte important e ca prevenția să fie continuă și să implicăm cât mai mulți tineri. E foarte important ca noi, politicienii, să sprijinim organizarea acestor campanii de prevenție, dar să-i implicăm pe tineri, să ne luăm ambasadori locali din universități, dar și foști consumatori de droguri care au reușit, cu foarte multă voință și susținere din partea familiei, să fie salvați. Din păcate, procentul e foarte mic al celor care se salvează, sub 5%”, a declarat ministrul Familiei.

Natalia Intotero, despre centrele de recuperare

„În egală măsură e construcția centrelor pentru adicție. În prima etapă, în funcție de durata celor care au consumat droguri sau alte forme de adicție, e important să intervină medicul de specialitate, respectiv psihiatrul. El trebuie să spună cât trebuie o astfel de persoană să urmeze un tratament cu medicamente. Apoi partea de recuperare, care dureză minim 9 luni la fete și un an la băieți, trebuie să se realizeze în aceste centre de adicție. De aceea, îi încurajez pe colegii mei să continue această activitate și în timp cât mai scurt să avem aceste centre.
În acest moment cele existente sunt contracost și nu toți părinții au această posibilitate și mai vorbim și d etinerii care se află în sistemul de asistență socială și protecția copilului. Șia colo avem cazuri d etineri. e foarte dificil să urmeze recuperarea atîta timp cât nua vem și o legislație în acre săș s espună clar cât intervine statul și cum îi ajută pe cei care nu au posibilitate să fiej recuperați”, a mai declarat Natalia Intotero.

Întrebată când s-ar putea face aceste centre de recuperare, Intotero a răspuns: „Din ce cunosc eu, aceste centre revin în sarcina colegilor de la Agenția Națională Antidrog, în colaborare cu Centrul național de sănătate mintală și luptă împotriva consumului de droguri și a altor forme de adicție. Mi-aș dori să nu fie un termen așa cum s-a vehiculat la un moment dat din partea celor de la Centrul – cinci ani. Cinci ani e prea târziu. De aceea, avem aceste fonduri europene. Dacă avem blocaje, eu sunt convinsă că reprezentanții Comisiei Europene pot schimba anumite prevederi că problema sănătății mintale nu e doar a României”.

Ministrul Familiei a mai spus că programul „Fără bariere – TOT adevărul despre droguri” prin care tinerii, foşti consumatori de droguri, le vorbesc adolescenţilor despre pericolul acestei dependenţe, se realizează cu sprijinul Comisiei Europene și speră ca acesta să fie continuat. Solicitările de participare sunt tot mai multe, așa că acum evenimentele de acest fel se desfășoară în săli de sport de peste 1.400 – 1500 de locuri. Participanții sunt tineri orfani cu vârste de la 14 ani în sus, tineri din clasele VIII-XII, părinți și studenți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)
21:43 - Nicușor Dan îi îndeamnă pe bucureșteni să voteze și la referendum: “De trei ori DA!”/ „Ca primar, o să insist să avem niște standarde de cost, astfel încât lucrurile să fie cât mai echilibrate între sectoare” (VIDEO)
21:33 - Drama românilor din Valencia, la o lună după ce furtuna a distrus tot. „Nu mă gândeam că în Spania nu primeşti ajutor imediat”
21:09 - Drulă: Noi am vrea o alianță de dreapta dacă Bolojan preia PNL, cum spune toată lumea pe la colțuri / Programul PNL nu are nimic liberal, numai din astea ca la Ceaușescu / Nu cred ce spune Ciolacu, cred că el vrea toată puterea (VIDEO)
20:56 - Nicolae Ciucă: “Doar PNL poate sparge blatul toxic dintre PSD și AUR în turul I. Vă dau o veste, PSD va pierde încă o dată alegerile prezidențiale” / “Acest obiectiv a ajuns să fie obsesiv pentru ei” (VIDEO)
20:52 - Ciolacu: Am ajuns la Budapesta, unde vineri are loc o întâlnire decisivă pentru aderarea deplină a României la Schengen. Demersul nu e al vreunui partid anume, ci este al României
20:46 - Votarea va începe de vineri, în diaspora. Ce acte de identitate trebuie să aibă alegătorii la ei pentru a putea vota
20:33 - Nicolae Ciucă: „Viziunea mea de președinte cuprinde o nouă viziune cu privire la mediul rural”. Care sunt obiectivele pentru următorii ani: „Toate gospodăriile să aibă acces la apă până în anul 2028” (VIDEO)
20:05 - Rareş Bogdan: „Ciucă, în mod normal, azi, dacă ţara asta ar funcţiona cum trebuie şi dacă oamenii ar fi informaţi şi nu s-ar lăsa manipulaţi, ar fi la scorul pe care îl va avea în turul 2, adică peste 65%” (VIDEO)
19:58 - Nicolae Ciucă: Proiectul meu de țară prevede un parteneriat real cu comunitățile locale pentru a duce soluțiile liberale acolo unde este cea mai mare nevoie de ele (VIDEO)