Natalia Intotero, despre campania antidrog a Ministerului Familiei: Avem invitați artiști renumiți și tineri care au reușit să depășească această dependență / Vrem să creștem centrele de zi cu fonduri europene (VIDEO)

Natalia Intotero, despre campania antidrog a Ministerului Familiei: Avem invitați artiști renumiți și tineri care au reușit să depășească această dependență / Vrem să creștem centrele de zi cu fonduri europene (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Natalia Intotero

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a vorbit despre campania antidrog pe care a organizat-o ministerul de Ziua Mondială a Educației, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, și spune că au fost invitați „artiști de renume ai țării”, dar și „tineri care au reușit să depășească această dependență”.

Natalia Intotero, pe B1 TV, despre campania antidrog a Ministerului Familiei

Întrebată despre evenimentele organizate astăzi în țară, ministrul Natalia Intotero a spus: „Am considerat a fi cea mai potrivită zi, Ziua Mondială a Educației, pentru a trage încă un semnal în rândul părinților, pentru a-i conștientiza pe aceștia, făcând această caravană prin intermediul căreia facem cât mai multe acțiuni de prevenție, de a discuta cu elevi de liceu, cu studenți, cu privire la ceea ce înseamnă consumul acestor produse. Avem invitați începând de la jurnaliști, artiști de renume ai țării – și mulțumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din acest proiect”.

„În egală măsură, avem invitați tineri care au reușit să depășească această dependență și care povestea fiecăruia este o sensibilizare a tinerilor, o conștientizare, dar în egală măsură ne mai propunem ca un număr cât mai mare de studenți la facultățile de asistență socială sau psihologie să ne devină parteneri, pentru că activitatea de voluntariat, știm cu toții, este legiferată și poate fi recunoscută ca vechime în muncă”, a continuat ea.

„Pe ceea ce ține de competența ministerului nostru, continuăm aceste campanii de prevenție. În egală măsură, intenționăm să depunem pe programele fondurilor europene pentru a crește numărul centrelor de zi, unde în parteneriat cu ONG-uri să putem oferi asistență de specialitate persoanelor și să încurajăm, prin aceste campanii, în special prin intermediul tinerilor care au reușit să scape de această dependență, că este foarte important pentru cei care se află în această situație să aibă curajul să vorbească, să aibă curajul să apeleze pentru a primi sprijin”, a adăugat Natalia Intotero.

„Apoi, în egală măsură, cu Ministerul de Interne, de a continua să destructureze toate acele organizații care se ocupă cu vânzarea acestor produse. În egală măsură, în Parlament, lucrăm la un proiect legislativ prin intermediul căruia se înăspresc și pedepsele”, a mai spus ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`