NASA a filmat, cu un robot, cum o altă maşinărie se plimba pe suprafaţa planetei Marte

NASA a filmat, cu un robot, cum o altă maşinărie se plimba pe suprafaţa planetei Marte
Foto: Sonda InSight pe Marte (sursă foto: hepta.ro)

NASA a filmat un alt robot în timp ce zbura pe planeta Marte. Este vorba tot de propria sa maşinărie. NASA a programat robotul Perseverance, care explorează Marte la sol, să filmeze operațiunile robotului Ingenuity de la distanță.

Până când oamenii vor reuşi să colonizeze planeta Marte, cercetătorii trebuie să afle dacă Marte este capabilă de a întreține viața sau dacă există metode prin care acest lucru s-ar putea întâmpla, chiar și simulat.

Citiți și: Traume în familia lui Adrian Văncică, din cauza rolului „Celentano” din Las Fierbinţi: „Mi-a zis că nu vrea să mai vadă beţivi nici măcar la TV”

Perseverance a filmat zborul lui Ingenuity

Perseverance este echipat cu un sistem de camere numit Mastcam-Z, care folosesc un obiectiv wide și unul zoom. Această maşinărie ne-a arătat cât de mult poate robotul să călătorească, precum şi decolarea și „amartizarea” robotului. Distanța de la care Perseverance a filmat operațiunea este de aproximativ 300 de metri distanță.

NASA a avut ca scop o investigație a climatului, dar și a geologiei marțiene, încercând să afle dacă planeta a oferit vreodată condiții de mediu favorabile vieții microbiene.

Citiți și: Charlene de Monaco a ajuns de urgență la spital. Soția Prințului Albert nu mai doarme și nu mai mănâncă, iar cauza ar fi problemele din căsnicie

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`