Muzeul celebru care se închide timp de cel puţin 4 ani / Turiştii s-au înghesuit să prindă ultimele bilete

Muzeul celebru care se închide timp de cel puţin 4 ani / Turiştii s-au înghesuit să prindă ultimele bilete
Sursa foto Shutterstock

Muzeul Pergamon din Berlin, una dintre cele mai cunoscute instituții culturale din Europa, a fost luat cu asalt de turiști entuziaști, dornici să vadă capodoperele sale înainte de a fi închis pentru o amplă renovare ce va dura mai mulți ani. Începând de duminică, muzeul va rămâne închis timp de cel puțin patru ani, iar unele părți ale acestuia nu vor fi accesibile publicului până în 2037,  informează DPA, potrivit Agerpres.

Muzeul Pergamon din Berlin va fi închis prntru următorii 4 ani

Muzeul Pergamon este amplasat în inima Insulei Muzeelor din Berlin, fiind considerat unul dintre cele mai importante puncte de atracție ale orașului și inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Construit între anii 1910 și 1930, muzeul găzduiește numeroase capodopere, inclusiv celebrul Altar al Pergamonului, o magnifică construcție din Grecia Antică.

În așteptarea închiderii muzeului, vizitatorii au format cozi impresionante în fața Muzeului Pergamon, sperând să obțină bilete disponibile în ultima clipă, întrucât acestea au devenit rare. Muzeul a extins programul de vizitare pentru a răspunde la afluxul de turiști dornici să vadă celebrele exponate.

Această închidere extinsă a muzeului se datorează unei ample campanii de renovare. În timpul lucrărilor, piese imense din colecția muzeului, cu greutatea de mai multe tone, vor fi echipate cu senzori sensibili și protejate de vibrații și umezeală pentru a asigura conservarea lor pe termen lung. Costul total al renovărilor se așteaptă să atingă suma impresionantă de 1,5 miliarde de euro (1,6 miliarde de dolari).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`