Mutare surpriză a procurorilor DIICOT în cazul fraților Tate

Mutare surpriză a procurorilor DIICOT  în cazul fraților Tate
Sursa Foto: Hepta.ro

Tristan Tate a fost audiat singur la DIICOT, o premieră de când procurorii au luat măsuri preventive pe numele său și al fratelui său.

Andrew Tate va fi chemat la audieri în zilele următoare. În același timp, avocații fraților Tate caută o nouă cale prin care să obțină controlul judiciar, după ce mandatul de arest la domiciliu emis pe numele celor doi a fost prelungit încă o lună.

Până atunci, Andrew și Tristan Tate vor rămâne închiși în vila pe care o dețin. Cei doi sunt cercetați încă de la finele lui 2022 pentru criminalitate organizată și trafic de persoane.

Infracțiunile de care sunt acuzați frații Andrew și Tristan Tate

Frații Tate au fost reținuți din decembrie și sunt cercetați pentru acuzații de viol, trafic de persoane și formarea unui grup de crimă organizată. Amândoi au negat că au comis vreo infracțiune. Avocații fraților Tate au susținut că menținerea acestora în arest preventiv este inutil de dură, în condițiile în care sunt disponibile și alte opțiuni judiciare, cum ar fi arestul la domiciliu.

Documente judiciare divulgate, citate de BBC, au prezentat mărturii ale unor presupuse victime care susțin că au fost forțate să câștige 10.000 de euro pe lună pe platformele de socializare, sub presupusa amenințare cu violența fizică.

Documentele instanței descriu, de asemenea, că datoriile sunt folosite ca „o formă de constrângere psihologică”. De la începutul investigațiilor, în aprilie 2022, șase femei au fost identificate de procurori ca fiind victime. Cu toate acestea, încă nu au fost formulate acuzații împotriva fraților Tate sau a celor două asociate românce care au fost arestate alături de ei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`