Murăturile sunt o veritabilă porție de sănătate. Uite care este marele lor avantaj

Publicat: 14 11. 2016, 16:32
foto:bucatariaromaneasca.ro

Psihologii de la Universitatea din Maryland, Statele Unite, au realizat un studiu, a cărui concluzii au fost publicate în revista ştiinţifică Psychiatry Research, conformarată că murăturile şi diverse alimente sau băuturi fermentate contribuie la menţinerea stării de sănătate mintală, potrivit descopera.ro

Murăturile sunt alimente fermentate, deci conţin probiotice, bacterii bune care ajută la menţinerea tranzitului intestinal. Mai departe, acest aspect contribuie, spun psihologii de la Universitatea din Maryland, Statele Unite, la ameliorarea simptomelor de anxietate.

Varza muratăeste excelentă în astfel de cazuri şi, pe lângă gustul său inconfundabil, aduce organismului multăvitamina Cşi contracarează efectele negative ale cărnii roşii. În acelaşi timp, substanţele active din murături şi din varză, în mod deosebit,ajută în procesul de detoxifiere, făcându-le ideale în curele de slăbire.

Deoarece nu au adaos de zahăr,murăturile sunt indicate în dietăpentru că au foarte puţine calorii, zero grăsimi şi cantităţi mari de fibre, care sunt esenţiale pentru o digestie sănătoasă. De asemenea, murăturile sunt o sursă bogată demineraleprecum magneziu, fier şi calciu, esenţiale pentru buna desfăşurare a funcţiilor organismului.

O mare importanţă o au şicondimentelepe care dorim să le adăugăm la murături. Dacă, de exemplu, folosim mărar şi usturoi pentru a da un plus de aromă gogonelelor, vom beneficia de efectele pozitive ale tuturor acestor plante. Mărarul are flavonoide, cu rol de regenerare a ţesuturilor, usturoiul ajută la echilibrarea bacteriilor din organism iar câteva boabe de muştar ajută digestia şi previn balonarea.