Muncitorii de la Uzina Vehicule Dacia au încetat lucrul și protestează din nou

Muncitorii de la Uzina Vehicule Dacia au încetat lucrul și protestează din nou

Așa cum au anunțat miercuri, salariații de la Uzina Vehicule Dacia continuă joi protestul în care își exprimă nemulțumirile legate de negocierile privind contractul colectiv de muncă.

Muncitorii din primul schimb de la secţiile Uzinei Vehicule Dacia, cei care au declanşat protestele în ziua precedentă, au refuzat să reia lucrul, o parte dintre ei adunându-se joi dimineaţă în zona porţii de acces în uzină, unde scandează împotriva conducerii.

Reprezentanţii administraţiei şi cei ai sindicatului continuă discuţiile pe marginea contractului colectiv de muncă, începute încă din luna februarie, a precizat directorul de comunicare al Dacia, Anca Oreviceanu, potrivit Agerpres.

Muncitorii vor să nu mai fie tratați ca niște sclavi. Ei spun că li se solicită producerea unui vehicul la fiecare 40 de secunde, dar că nu sunt plătiți corespunzător pentru această cerință.

Direcţia Comunicare Dacia a transmis miercuri că protestul este unul ilegal şi nu este susţinut de sindicat.

„În data de 20 martie 2013, câteva sute de salariaţi ai Uzinei Vehicule au încetat lucrul şi au declanşat un protest ilegal. Acesta a continuat la schimbul doi, cu un număr similar de persoane. În acelaşi timp, peste 80% din salariaţii platformei au continuat activitatea în mod responsabil, pentru a respecta angajamentele faţă de clienţi”, se arată în comunicat.

De asemenea, Compania  a anunțat că angajații care au luat parte la protestul spontan de miercuri dimineață nu vor fi plătiți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`