Multiple cazuri de nepotism la DSP Dolj. În plus, unul dintre angajați verifică spitale, în timp ce firma să oferă consultanță pentru spitale

Multiple cazuri de nepotism la DSP Dolj. În plus, unul dintre angajați verifică spitale, în timp ce firma să oferă consultanță pentru spitale
Foto: Pixabay

La Direcția de Sănătate Publică Dolj există 10 cazuri de nepotism, conform informațiilor transmise de doi avertizori de integritate către G4Media.ro, informații despre care publicația spune că sunt verificate în cea mai mare parte.

„Probabil s-au angajat prin concurs”, a fost scurta explicație a directorului de la DSP Dolj, care lucrează împreună cu sora sa și care ulterior nu a mai răspuns la apelurile G4Media.

De altfel, însăși șefa departamentului de resurse umane, structura care organizează concursurile de angajare, are un fiu la departamentul juridic, arată organigrama instituției și avertizorii de integritate care au contactat redacția G4Media.

Multiple cazuri de nepotism

Lili Gacea conduce serviciul de resurse umane de la DSP Dolj de 11 ani, iar fiul său, Radu Gacea, este angajat ca jurist în aceeași instituție. Rugată să explice fenomenul nepotismului, ea a spus că nu are autoritatea să discute cu presa.

Cazul lui Lili Gacea nu este singular. Soțul Elenei Păunescu, colega ei de la resurse umane, este angajat la departamentul administrativ. Violeta Stanca, colegă cu ele la resurse umane, are o fiică angajată ca farmacistă în aceeași instituție.

Actualul director, Viorel Dorin Micu, are o soră angajată la resurse umane de mai mulți ani.

„Probabil au fost scoase posturi la concurs și s-au înscris la concurs, n-am fost în comisiile acelea ca să răspund”, a fost reacția actualului director pentru G4Media, care a închis telefonul sub pretextul că ar fi într-o ședință la Consiliul Județean, dar care ulterior nu a mai putut fi contactat.

Un angajat DSP Dolj verifică spitale, în timp ce firma să oferă consultanță pentru spitale

G4Media susține, totodată, că unul dintre angajați, care lucrează și el alături de soție, face afaceri cu spitale în timp ce firma sa oferă consultanță pentru spitale. Este vorba despre Florentin Niculescu, care lucrează ca fizician în Laboratorul de Igiena Radiațiilor și care recent a devenit membru în Consiliul de Administrație la Spitalul Județean Craiova și câștigă, în paralel, contracte de conusltanță cu spitale din Dolj sau județele învecinate.

Spitalul Clinic CFR și Spitalul Militar de Urgență din Craiova i-au oferit în total 22.000 de lei pentru „consultanță fizician medical și radioprotecție”, arată documentele din SEAP.

El susține că nu există conflict de interese întrucât șeful său nu îl trimite la verificări în spitalele care îi sunt cliente ale firmei.

„Eu le iau de pe SICAP (n.r. platformă de licitații publice), nu am contact cu managerii, doar cu Achizițiile și cu doctorii, care atunci cand au nevoie de aceste calcule pentru pacienți, eu le fac calcule. Fac muncă de teren, dar nu la acele unități, șeful de laborator știe despre situație și tocmai ca să evite acest presupus conflict, nu mă trimite la acele unități”, a declarat Florentin Niculescu pentru G4Media.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`