"Mulți tineri sunt în stare critică". Starea pacienților internați în spitalele bucureștene după incendiul de la clubul Colectiv

"Mulți tineri sunt în stare critică". Starea pacienților internați în spitalele bucureștene după incendiul de la clubul Colectiv

UPDATE 17:30  Numărul victimelor incendiului din clubul Colectiv a ajuns la 31, transmite B1 TV. O persoană neidentificată a murit, luni, la Spitalul de Arși, a anunțat vicepremierul Gabriel Oprea în şedinţa grupului de lucru de la Guvern.

Alți 136 tineri se află internați în spitalele bucureștene. Mulți dintre aceștia sunt în stare critică, au anunțat, luni, medicii unităților sanitare. (Detalii AICI)

Incendiul de la clubul Colectiv de vineri seară a făcut până în acest moment 31 de victime, iar alte 133 de persoane se află internate.

Potrivit ultimelor informații de la medici, la Spitalul Floreasca se află în stare critică 14 pacienți.

La Spitalul Sfântul Pantelimon, trei dintre cei cinci pacienți sunt în stare foarte gravă, transmite agerpres.

Spitalul Militar a anunțat că cinci tineri aduși cu arsuri grave din clubul Colective sunt în stare gravă, iar alți trei “sunt mult mai bine”.

Trei pacienți sunt în stare critică la Spitalul Elias din cei 14 internați la această unitate medicală în urma incendiului de la Clubul Colectiv.

Un pacient se află în stare critică și alți trei în stare gravă din totalul de șase internați la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

Cinci pacienți sunt în stare critică la Spitalul Bagdasar-Arseni.

SRI a anunțat pe Facebook că doi pacienți, cetățeni români, internați la Spitalul „Dr. Agrippa Ionescu” au o stare generală stabilă, iar un  pacient cetăţean italian și un român se află în stare gravă. De asemenea, cei doi pacienți cetățeni spanioli sunt transferați pe secție și rămân internați până joi, 5 noiembrie.

Un medic primar de la Spitalul de Arși a precizat că 14 dintre cei 28 de pacienți internați vor fi operați luni, iar în unitatea medicală existând o persoană neidentificată. (Detalii AICI)

Familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de MAI: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547.

Investigație: Trei din nouă cluburi au autorizație privind securitatea incendiilor (Detalii AICI)

Clubul Expirat se închide. Patron: Am pus viața a mii de oameni în pericol. Vrem demisii și așa ar trebui să facă niște oameni normali la cap. Eu îmi dau demisia. (Detalii AICI)

Imaginile dinaintea dezastrului din clubul Colectiv (VIDEO) (Detalii AICI)

La Spitalul Floreasca sunt 14 pacienți în stare extrem de gravă.

”Starea pacienților nu s-a modificat absolut deloc față de ce s-a prezentat dimineață. Toți pacienții urmează un traseu bine stabilit. Începând cu ora 7 au mers în sălile de operație, unde  se toaletează plăgile de către echipe multidisciplinar, apoi sunt transportați la computerul tomograf și apoi sunt duși înapoi la terapie intensivă. Starea este absolut nemodificată față de dimineață. 14 sunt intubați și în stare extrem de grav. Al 15-lea este un pic mai bine”, a susținut un medic din cadrul spitalului.

La Spitalul Universitar sunt 9 pacienți în stare critică, dar stabilă.

”Sunt 19 pacienți internați, 4 la chirurgie plastică, 4 cu arsuri minore. Evoluția e lentă, dar favorabilă. 2 sunt în secțiile medicale. Cei intoxicați cu forme moderate de intoxicație vor fi probabil externați. 13 sunt la terapie intensivă. 9 sunt critici, iar evoluția lor e staționară. Starea lor e critică, dar stabilă. Au mai fost admiși 4 în secția de terie intensivă din cauza degradării respiratorii. Sunt secții suprasolicitate: chirurgia plastică, urgența…  lacamera de gardă a fost un coșmar ieri. Activitatea de voluntariat este importantă, dar nu pot participa decât persoane cu pregătire certă, dovedită. Sunt riscuri pot apărea complicații majore”, a declarat un medic de la Spitalul Universitar.

 

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:18 - Un tânăr a intrat cu un cuțit într-o primărie din Argeș. A devenit violent
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)