Mulți medici le recomandă părinților să nu-și vaccineze anti-COVID copiii, deși nu se bazează pe argumente științifice. „Unii cred în conspirații, alții nu înțeleg ce citesc din literatura de profil”

Mulți medici le recomandă părinților să nu-și vaccineze anti-COVID copiii, deși nu se bazează pe argumente științifice. „Unii cred în conspirații, alții nu înțeleg ce citesc din literatura de profil”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Puțini copii au fost vaccinați anti-COVID-19, deși mai e o lună și un pic până la începerea școlii, iar autoritățile vor ca orele să se desfășoare clasic, cu prezența fizică a elevilor în bănci. Medici și șefi de spitale consultați de G4Media susțin că numărul medicilor români care nu recomandă vaccinarea copiilor între 12 și 16 ani este semnificativ. Asta deși opiniile lor nu se bazează pe studii și pe argumente științifice.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vacccinare anti-COVID-19, a declarat că, până pe data de 2 august, au fost vaccinați cu cel puțin o doză 27.697 de copii cu vârste între 12 și 15 ani și 141.749 de adolescenți cu vârste între 16 și 19 ani. Cei mai mulți tineri au deja schema completă de vaccinare.

Reticență în privința vaccinării anti-COVID-19 a copiilor. Opiniile, nesusținute științific

Unul dintre medicii care manifestă rețineri față de vaccinarea copiilor între 12 și 16 ani a explicat, pentru G4Media, că, la această vârstă, ei „sunt în perioadă de dezvoltare fizică și hormonală” și că „încă nu se cunosc toate efectele vaccinului”. Acesta a mai susținut că „miocardita este unul dintre efectele adverse cu un procent destul de ridicat în cazul copiiilor vaccinați” și că, oricum, tinerii au „o imunitate ridicată”.

Unul dintre șefii de spital din București consultați de G4Media a declarat că există un adevărat „fenomen” al medicilor care nu recomandă părinților să-și vaccineze copiii anticoronavirus.

„Există o nevroză generalizată care atinge personalul medical la noi, dar realitatea este că NU au argumente științifice. La noi s-au vaccinat copii iar reacțile adverse sunt raportate. Este o spaimă de necunoscut”, a declarat un medic, șeful unui spital important din Capitală, pentru G4Media.

Acesta a mai afirmat că „unii medici cred și ei în conspirații, acest lucru se întâmplă și în țările din jur, mai ales Bulgaria. Alții nu înțeleg ce citesc din literatura medicală de profil. Iar în unele cazuri intervine reținerea de părinte. Problema este că părerea lor, atunci când nu recomandă vaccinarea copiiilor, vine pe fondul existenței unei diplome”.

Șeful de spital atrage atenția că nu există dovezi că vaccinul ar face rău copiilor: „Un vaccin presupune și reacții adverse. Au existat cazuri puține de miocardită inflamatorie post-vaccinare. Încă o dată, întră în categoria efectelor adverse reduse ca număr. Boala ca atare, COVID-ul, se caracterizează prin miocardită”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:11 - Alertă în capitala Spaniei, după ce un obiect a fost detonat în apropiere de Biroul Regional al Parchetului European
12:07 - Elena Lasconi: Îi cer premierului Marcel Ciolacu să explice public ce a făcut în legătură cu George Simion după informările din R. Moldova și Ucraina. Cu o mână ne îndatorează pe toți și cu cealaltă strânge voturi pentru Simion (VIDEO)
11:56 - Un român și-a ucis iubita, apoi a zidit-o într-un apartament din Stuttgart, în Germania
11:50 - Lucian Romașcanu: Hrebenciuc n-are niciun fel de calitate oficială în PSD / Vom maximiza votul posibil către Marcel Ciolacu pentru a maximiza votul posibil pentru PSD la parlamentare. Restul sunt speculații (VIDEO)
11:35 - Un polițist în vârstă de 23 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut în gol de la etaj. Tragedia s-a petrecut într-un bloc din Sectorul 3
11:34 - Mircea Abrudean: ” PSD își dorește un candidat mai slab în turul doi. Evident că nu și-l dorește pe Nicolae Ciucă” (VIDEO)
11:22 - Gigi Becali, întrebat pe cine ar susține într-o finală Ciolacu – Ciucă: Îți dau și eu un răspuns cum a dat Rareș Bogdan, niciodată PSD, dar Simion intră în turul 2! (VIDEO)
11:05 - Ron Ely, actorul din Tarzan, a murit la 82 de ani. A avut o viață desprinsă din filme, cu oase rupte la filmări și o soție ucisă chiar de copilul lor
10:52 - Emilia Şercan, ameninţată cu moartea în legătură cu dezvăluirile despre teza de doctorat a lui Mircea Geoană
10:41 - Elena Lasconi: Propunerea mea de premier este Ilie Bolojan / Nu aș guverna niciodată cu extremiștii și pro-rușii