Mulți ajung la mare sau în Deltă, dar nu știu de acest loc unic. Aceasta e singura faleză stâncoasă de pe litoralul românesc. Cum ajungi acolo (VIDEO)

Mulți ajung la mare sau în Deltă, dar nu știu de acest loc unic. Aceasta e singura faleză stâncoasă de pe litoralul românesc. Cum ajungi acolo (VIDEO)
Sursa foto: Captura video TikTok /@calatorinbaschetiro

România are atât de multe locuri frumoase de vizitat, iar printre acestea se află și o destinație despre care nu mulți români știu. Multă lume a vizitat litoralul românesc sau Delta, dar puțini ajung și aici.

Singura faleză stâncoasă din zona litorală a României

Este vorba despre Capul Dolosman. Aceasta este o faleză calcaroasă, care se întinde pe o distanță de 3 km, cu înălțimea maximă de 29 m, aceasta fiind singura faleză stâncoasă din zona litorală a României.

Acest loc e “instagramabil” și îți va oferi priveliști de vis, istorie și natură.

Malul impunător de stâncă, format din calcar și gresii, acum peste 25 de milioane de ani, este singura faleză stâncoasă de pe tot litoralul românesc. E un loc spectaculos, care merită vizitat.

Acest loc minunat se află în comuna Jurilovca, județul Tulcea, la o oră și 15 minute de condus, din Năvodari, la 84 de kilometri de Mamaia

Aproape de comuna Jurilovca, în Rezervația Naturală a Biosferei Delta Dunării, se află acest loc fascinant, Capul Doloșman, care cuprinde și orașul antic Argamum sau Orgame. De sus, peisajele sunt încântătoare, poți vedea Lacul Razelm, Marea Neagră și dealurile pitorești ale Dobrogei.

@calatorinbaschetiro 😯🏖️ Salvează acest loc unic, de la noi. Multă lume a vizitat litoralul românesc sau Delta, dar puțini ajung și aici. 😮😍 Îți va oferi priveliști de vis, istorie și natură. Malul impunător de stâncă, format din calcar și gresii, acum peste 25 de milioane de ani, este singura faleză stâncoasă de pe tot litoralul românesc. E un loc spectaculos, pe care merită să îl pui pe lista ta de călătorii vara asta. 🙏 📍 Unde? Comuna Jurilovca, județul Tulcea, la o oră și 15 minute de condus, din Năvodari, la 84 de kilometri de Mamaia 👉 Aproape de comuna Jurilovca, în Rezervația Naturală a Biosferei Delta Dunării, se află un loc fascinant: Capul Doloșman, care cuprinde și orașul antic Argamum sau Orgame. Faleza stâncoasă se întinde pe mai bine de trei kilometri și are o înălțime maximă de 29 de metri. De aici, de sus, peisajele sunt încântătoare, poți vedea Lacul Razelm, Marea Neagră și dealurile pitorești ale Dobrogei. 🤗🏖️ ✳️ Cum ajungi. Poți ajunge aici de lângă comuna Jurilovca, pe un drum pe câmp. Capul Doloșman se află la 6 kilometri distanță, pe DJ229P. Locul este o arie protejată și sit arheologic, așa că este important să: 🌱 Să ne informăm cu privire la regulile și reglementările zonei pe care o vizităm și le respectăm cu strictețe. 🌱 Să nu lăsăm urme. Evită să lași în urmă gunoaie sau urme, precum hârtii, sticle sau ambalaje. 🌱 Să folosim traseele desemnate. Evită să te abați de la acestea, pentru a proteja vegetația și fauna locală. 👉Atenție, nu te aventura în zona de risc, aproape de marginea stâncilor și ține cont de condițiile meteo. 🌱 Să nu stricăm habitatele naturale și să nu colectăm plante. TAG persoana alături de care ai vrea să descoperi acest loc unic. 🙏 #calatorinbascheti ♬ Prin ochii tai acustic – Bianca Tilici

Cum ajungi la Capul Doloșman

Poți ajunge aici de lângă comuna Jurilovca, pe un drum pe câmp. Capul Doloșman se află la 6 kilometri distanță, pe DJ229P.

Doi vloggeri de călătorii au publicat pe contul de TikTok, Calatorinbaschetiro, un scurt clip video cu această destinație spectaculoasă, unde au specificat că acest loc este o arie protejată și sit arheologic, și au dat câteva sfaturi pentru cei care aleg să viziteze Capul Doloșman:

  • Să ne informăm cu privire la regulile și reglementările zonei pe care o vizităm și le respectăm cu strictețe.
  • Să nu lăsăm urme. Evită să lași în urmă gunoaie sau urme, precum hârtii, sticle sau ambalaje.
  • Să folosim traseele desemnate. Evită să te abați de la acestea, pentru a proteja vegetația și fauna locală. Atenție, nu te aventura în zona de risc, aproape de marginea stâncilor și ține cont de condițiile meteo.
  • Să nu stricăm habitatele naturale și să nu colectăm plante.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`