Motivul pentru care un pensionar a depus contestație după recalculare. „Niște bani necuveniți”

Motivul pentru care un pensionar a depus contestație după recalculare. „Niște bani necuveniți”
Sursa foto: Facebook / @Compania Naţională Poşta Română

60.000 de pensionari sunt nemulțumiți de pensiile pe care le-au primit după marea recalculare și 3.000 de decizii cu erori vor fi recalculate. Printre acestea se numără și decizia de recalculare a unui pensionar care a mers la Casa de Pensii să refuze bani pe care ar urma să îi primească.

A contestat că a primit prea mulți bani

Pensionarul a depus o contestație pentru că a primit prea mulți bani și a vrut ca suma să fie revizuită. El consideră că nu merită bani, drept pentru care nu îi poate primi, informează Antena 3.

„Am primit și eu hârtia cu decizia de recalculare. În cazul meu, particular, cred că mi s-au acordat niște bani pe care eu nu-i merit. Niște bani necuveniți, în chip firesc, trebuie să îi dai înapoi”, a declarat pensionarul.

Multe decizii de recalculare eronate

Printre greșelile din deciziile de recalculare sunt stagii de cotizare mai mici față de realitate, iar Casa Națională de Pensii a anunțat că a crescut numărul pensionarilor speciali la circa 12.000 de beneficiari.

„Am ieșit anticipat, mai am doi ani, am 63 de ani şi se iese cu penalizare. Am avut o penalizare de 300 lei la decizia trecută și acum s-a dublat penalizarea, deci am 600 lei și plus. Plus că nu ies socotelile, nu sunt ani…”, a spus un pensionar.

Nici românii care au lucrat în diaspora nu au parte de situații mai bune. Un bărbat care a lucrat în Italia așteaptă de doi ani să primească și pensia de acolo, doar că birocrația i-a pus multe piedici. În plus, nu este mulțumit nici de venitul pe care îl primește în România.

Pensiile recalculate se vor livra prin poștă până pe data de 15 septembrie, iar în data de 12 se vor vira bani pe carduri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect
19:57 - Seidler (USR): Fiecare candidat la prezidențiale vine în fața românilor cu ce a realizat. Lasconi – fondurile europene atrase, Ciucă și Ciolacu – inflație și deficit record (VIDEO)