Motivul pentru care un om de afaceri român a decis să intre, alături de soție, în greva foamei

Motivul pentru care un om de afaceri român a decis să intre, alături de soție, în greva foamei
Facebook - Cosmin Bloancă

Cosmin Bloancă, un antreprenor din Târgu Jiu, care are afaceri în Anglia, vrea să intre în greva foamei în Piața Prefecturii, pentru că autoritățile tergiversează cercetările în dosarul legat de spargerea și incendierea locuinței sale.

Cosmin Bloancă a depus o cerere la Primăria Târgu Jiu, anunțând că va începe greva foamei împreună cu soția sa începând cu data de 18 decembrie 2023, pentru o perioadă nedeterminată.

Motivul invocat este întârzierea anchetei în dosarul nr.1/P/2023, gestionat de către Poliția Municipiului Târgu Jiu, secția Cercetări Penale, și Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu

Anul trecut, de Revelion, locuința i-a fost spartă și incendiată de către persoane necunoscute, care până în prezent nu au fost identificate de către anchetatori.

Bloancă a aflat despre incident de la un vecin, care i-a spus că locuința sa a fost cuprinsă de flăcări

“Am primit un telefon de la un vecin. A văzut că este casa în flăcări. Se aprinsese şi casa vecinului din partea dreaptă. Ştiind că e un om bătrân, l-am trimis să meargă să ia extinctoare şi să-l stingă focul la vecin. Nu m-am mai gândit la mine”, a declarat Cosmin Bloancă,.

Inițial, prima ipoteză a fost că incendiul a pornit de la un scurt-circuit produs în instalația electrică. Ulterior, ancheta pompierilor a constatat că era, de fapt, vorba despre o mână criminală.

Când a revenit acasă, proprietarul a început propria anchetă. Prima constatare a fost că îi lipseau multe lucruri din casă, printre care și seiful în care ținea o sumă importantă de bani.

„Eu am găsit seiful la cinci zile după incendiu. Era aruncat într-un canal. Acolo erau abandonate și mai multe genți. Seiful era gol. Au furat tot. Eu mi-am făcut propria mea anchetă. Am dat suficiente dovezi cu presupușii infractori care mi-au dat foc la casă”, a spus Cosmin Bloancă, citat de Adevărul.

Oferă o recompensă de 10.000 de euro pentru identificarea hoților

Seiful în care își ținea economiile fusese spart cu o rangă și golit de bani, fiind găsit aruncat într-un canal la aproximativ 500 de metri distanță de locuința sa.

Bloancă afirmă că hoții au acționat ”la pont”,  având informații despre valorile pe care le deținea în locuință. Un alt element interesatn este faptu că, deși proprietatea sa era dotată cu aproximativ 28 de camere de supraveghere video, niciuna dintre ele nu a reușit să surprindă fețele infractorilor.

Hoții au urcat la etaj, au spart un geam, au pătruns în locuinţă, după care au tăiat curentul. În urma lor, făptașii au dat foc, pentru a șterge probele.

Cu scopul de a contribui la identificarea hoților, Cosmin Bloancă a anunțat că oferă o recompensă de 10.000 de euro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:25 - Împrumuturile statului, aproape de record. Septembrie, una dintre lunile cu cele mai mari împrumuturi din an
12:23 - Adina Săniuță: CCR nu este un organism de la colțul străzii, nu poate să spună că face niște greșeli și după aceea le repară. Ceea ce s-a întâmplat acum este clar un joc al clanului PSD și chiar și PNL (VIDEO)
12:22 - LeBron și fiul său, Bronny James, au făcut istorie în NBA, fiind primul duo tată-fiu care a jucat în aceeași echipă
12:15 - Prin ce a putut să treacă un român după ce a lăsat o recenzie negativă la un hotel din Grecia: „Mă trezesc azi cu mail de la avocatul hotelului”
12:07 - Kazahstanul a aprobat un plan de construire a primei sale centrale nucleare, printr-un referendum. Cetățenii și-au depășit spaima cu privire la expunerea la radiații
11:54 - Alternativa lui ÎPS Teodosie pentru românii care merg la sală: „Nu există exercițiu fizic mai binefăcător și mai complet”
11:48 - Bruxelles a dat o nouă lege privind mașinile diesel. Măsura a fost adoptată după ce mai multe state au adus în discuție interzicerea lor
11:39 - Nobel 2024: Cercetarea cancerului, medicamentele cardiovasculare, microscopul la scară atomică, scriitoarea chineză Can Xue și agenția UNRWA pentru palestiniei printre candidații preferați pentru premii
11:36 - Gabriel Zetea: PSD n-are absolut nicio implicare în deciziile CCR. Judecătorii au fost votați și de PSD, dar și de PNL / PNL și USR s-au transformat în cei mai mari susținători ai Dianei Șoșoacă. O lipsă de maturitate (VIDEO)
11:13 - Cum s-a ales un tânăr de 22 de ani cu dosar penal? Acesta a comis o ilegalitate la pescuit