Motivul pentru care un bărbat de 224 de kilograme, din Botoșani, a murit. Sora lui, de 240 de kilograme, a decedat recent

Motivul pentru care un bărbat de 224 de kilograme, din Botoșani, a murit. Sora lui, de 240 de kilograme, a decedat recent
Sursa foto: Pixabay

Un bărbat de 224 de kilograme, din Dorohoi, județul Botoșani. a murit din cauza obezității sale extreme, la scurt timp după ce sora lui, de 240 de kilograme a decedat. El a fost transportat la spital de 12 pompieri.

Avea probleme respiratorii din cauza obezității

Bărbatul de 42 de ani a murit, marți, din cauza unor probleme de respirație care au apărut pe fondul obezității morbide, conform știrileprotv.

El a fost adus la spital de 12 pompieri într-o stare foarte gravă. „Prezenta insuficienţă respiratorie cronică acutizată, bronhopneumopatie obstructivă cronică acutizată, cord pulmonar cronic decompensat, fibrilaţie atrială, comă cauzată de acumularea exceivă de dioxid de carbon în sânge, obezitate morbidă. A fost internat direct la terapie intensivă. Din păcate, în ciuda eforturilor colegilor, în după-amiaza zilei de marţi a suferit un stop cardiac ireversibil, fiind declarat decesul. Prognosticul a fost extrem de rezervat de la început”, a declarat medicul Monica Adăscăliţei, managerul SJU Mavromati.

Sora lui, decedată din aceeași cauza

Acesta a murit la scurt timp după ce și sora lui de 240 de kilograme a avut aceeași soartă. Cauza decesului femeii a fost tot din cauza obezității morbide.

Familia sa spune că începuse să ia în greutate în ultimele două luni. Ea se deplasa cu dificultate pânî și în casă, având nevoie de un cadru.
În România, rata obezității va crește până la 35% în 2025, de la 22-25%, cât este în prezent. Țara noastră are cel mai slab nivel de pregătire, dintre țările UE, pentru gestionarea obezității.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
10:47 - Primul vaccin antigripal fără ac a fost lansat. Ți-l poți face singur acasă
10:45 - După ce a fost amenințat cu execuția timp de 56 de ani, cel mai longeviv condamnat la moarte din lume a fost achitat fiind găsit nevinovat
10:37 - Daniel Suciu, după seria de incidente de la Parlament: S-a solicitat o analiză de risc celor de la Jandarmerie și celor de la SPP / Încercăm să nu îngreunăm accesul. În fiecare an intră în jur de 240.000 de turiști (VIDEO)
10:23 - Ce talent a moștenit Prințesa Charlotte din partea mamei sale, Kate Middleton. Ce alte pasiuni are
10:19 - O vreme aproape caniculară, o răcire semnificativă și vijelii intense. Elena Mateescu, despre prognoza din următoarele zile și efectele ciclonului: „Vom emite cel puțin un Cod portocaliu” (VIDEO)
10:17 - Ministrul Florin Barbu: „Bani au fost foarte mulți dați către fermieri anul acesta. Până în 15 octombrie vor primi și despăgubirile la secetă” / Ce se întâmplă cu despăgubirile pentru culturile afectate de inundații (VIDEO)
10:12 - Israel se pregătește de o posibilă ofensivă terestră în Liban. Biden: Un război total este posibil în Orientul Mijlociu
10:05 - Au fost arestate 10 persoane implicate în bătaia de la Spitalul Pantelimon. Polițiștii au mai descoperit o victimă
09:46 - Planul Roşu de Intervenţie, activat în Olimp: Mai mulți turiști au fost transportați la spital (VIDEO)
09:46 - O nouă afacere a luat naștere în China. Cum reușesc companiile să îi ajute pe cei care divorțează