Motivul pentru care e bine să pui un dop de plută în mașină. Puţini şoferi ştiu asta

Motivul pentru care e bine să pui un dop de plută în mașină. Puţini şoferi ştiu asta
Sursa Foto: Freepik.com

Cei mai mulți dintre noi aruncăm dopurile sticlelor de vin după deschidere, însă puțini sunt cei care știu că ele sunt foarte util, mai ales pentru mașină.

De ce trebuie e bine să pui un dop de plută în mașină

Considerate de unii banale, dopurile de plută pot fi folosite în mașina personală, acolo unde unii oameni își petrec cea mai mare parte a zilei.

Acestea ar trebui să nu fie niciodată aruncate pentru că pot fi folosite pentru a absorbi umezeala din mașină. Tot ce trebuie să facă oamenii este să taie câteva dopuri de plută netratate în două. Pasul următor este ca acestea să fie puse în habitaclu și lăsate să acționeze, notează playtech.ro.

Dopurile de plută mai pot fi folosite pentru a parfuma mașina. Și în acest caz dopul se taie în două, iar pe fiecare jumătate se pune câte o picătură de parfum sau de ulei esențial. Cu siguranță șoferii o să aibă parte de un miros foarte plăcut.

Pe de altă parte, ele mai pot fi de ajutor și pentru ștergătoarele de parbriz. În sezonul rece se pune fiecare jumătate sub fiecare dintre lamelele ștergătoarelor de parbriz. Așa pot scăpa mulți de costurile inutile pentru schimbarea acestora.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`