Motivul pentru care e bine să agăți o monedă în bradul de Crăciun. Tot mai mulți români țin cont de această tradiție

Motivul pentru care e bine să agăți o monedă în bradul de Crăciun. Tot mai mulți români țin cont de această tradiție
Sursa Foto: Freepik.com

Pregătirile pentru sărbătorile de iarnă sunt în toi, motiv pentru care foarte multe persoane au plecat în căutarea unui brad perfect.

Oamenii se întrec în decorațiuni care mai de care mai sofisticate, deoarece pomul împodobit reprezintă piesa centrală a atmosferei care definește Crăciunul.

În acest sens, o tradiție veche de secole, respectată și astăzi, sugerează adăugarea unui element special la decorarea acestuia, mai exact o monedă, notează click.ro.

Moneda pusă în bradul de Crăciun atrage prosperitatea financiară

În zilele noastre împodobirea pomului de Crăciun este una dintre cele mai iubite tradiții din sezonul rece și fiecare familie se străduiește adauge o notă magică casei lor.

În trecut, acesta era decorat cu dulciuri, mere, nuci și covrigi, dar astăzi, există adevărate tendințe atunci când vorbim de împodobirea bradului.

Se spune că printre decorațiunile pe care oamenii le aleg pentru a decora pomul ar trebui să se numere și o monedă. Potrivit tradiției, moneda ar trebui să fie înfășurată într-o hârtie și legată cu ață roșie, deoarece aceasta va aduce un nou an plin de bucurii și câștiguri.

Pe de altă parte, atârnată în brad, ea aduce norocul și bogăția celor care fac asta, dar și fericire și prosperitate financiară.

Dar asta nu e tot, deoarece se spune că cei care respectă acest obicei vor fi răsplătiți cu un an nou plin de realizări. Moneda devine astfel un simbol al începutului unui nou ciclu favorabil și al unei călătorii prosperă prin anul care urmează.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`