Clujenii care vor să își întemeieze o familie iau în calcul să se mute în Oradea / Care este motivul: „Viața de noapte stă mai rău”

Clujenii care vor să își întemeieze o familie iau în calcul să se mute în Oradea / Care este motivul: „Viața de noapte stă mai rău”
Sursa foto: Instagram - @cluj.napoca

Tinerii din Cluj care se gândesc să își întemeieze o familie iau în calcul să se mute în Oradea, pentru că nu există o politică de dezvoltare favorabilă familiilor tinere și pentru că este un oraș supraaglomerat de numărul de studenți.

Clujul a promis de multe ori centuri, pasaje, metrou, trenuri metropolitane, însă totul se află numai în acte, motiv pentru care cei care își doresc familii se gândesc să plece din acest oraș.

De ce vor Clujenii să renunțe la acest oraș atunci când vine vorba de familie

Este și povestea unui clujean, care a pornit o polemică pe Reddit. El susține că vrea să își cumpere o casă în Oradea, pentru că se gândește să-și întemeieze o familie alături de care să trăiască la curte. În plus, prețurile imobiliarelor din Cluj sunt mult peste puterea multor cetățeni, iar în ciudat scorurilor ridicate nu ai nicio porțiune de pământ unde „să-ți pui covorul la intrare”.

„Mă tot gândesc de ceva vreme să mă apuc să-mi iau o casă în Oradea, din simplu fapt că mi-aș dori un copil și aș vrea să crească într-o casă, nu un apartament, iar de ars 250k euro pe un duplex în Cluj cu nici măcar un petic de pământ unde să-ți pui covorul la intrare parcă nu îmi convine, păreri, opinii, impresii?”, a scris clujeanul pe Reddit, potrivit stiridecluj.ro.

Întrebarea clujeanului nu a rămas fără răspunsuri, internauții oferind diverse păreri și impresii în legătură cu problema pe care bărbatul a semnalat-o.

Ce părere au cetățenii despre prețurile imobiliarelor din Cluj și despre oraș

Postarea publicată de clujean pe Reddit a atras imediat comentarii, păreri și încurajări.

„Dacă vrei copil și ești ok cu un stil de viață mai chill, Oradea o să fie mai bună decât Clujul. Infrastructură mai bună, estetic mai drăguț, băi termale și granița lângă, și în opinia mea și mâncarea în general, patiseriile, prețul serviciilor mai bune. Pe partea de tineri smart (aici e discutabil, dar ca fost oradean am văzut cum vasta majoritate a colegilor smart s-au mutat de acolo), joburi (dacă nu ești inginer sau la producție) și viața de noapte stă mai rău, dar depinde de ce vrei tu”, i-a spus cineva care tocmai ce s-a mutat din Oradea la Cluj.

O altă persoană a mărturisit că și Oradea are minusurile sale, având în vedere că industriile nu sunt la fel de dezvoltate, joburile nu sunt la fel de multe, iar salariile sunt mai mici în comparație cu cele din Cluj.

„Îți înțeleg situația total. Ai dreptate. Clujul e al mafiei imobiliare, mulți agenți habar nu au, doar joacă hora”, a mai spus un alt utilizator al platformei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`