Motivul pentru care caserolele cu fructe și legume au, de fapt, găuri. Secretul pe care mulți nu-l știu

Motivul pentru care caserolele cu fructe și legume au, de fapt, găuri. Secretul pe care mulți nu-l știu
Sursa Foto: Freepik.com

Atunci când românii merg la cumpărături, aleg fructe și legume proaspete, iar în supermarketuri acestea sunt așezate în recipiente de plastic cu multe găuri.

Mulți sunt cei care se întreabă de ce sunt, de fapt, depozitate în acest fel.

De ce au găuri caserolele de legume și fructe din supermarket

Persoanele care obișnuiesc să cumpere fructe și legume cunosc faptul că ele sunt puse direct în caserole de plastic, iar aceste recipiente sunt pline de găuri.

Se pare că rolul acestor găuri este de a le permite să se aerisească. În plus, ajută să elimine apa după spălare, iar fructele și legumele pot fi depozitate în ele, notează click.ro.

Cum să păstrezi fructele proaspete mai mult timp

Dacă fructele nu sunt consumate la timp, oamenii riscă să producă risipă și să nu se mai bucure de aroma dorită. Pentru ca acestea să se păstreze proaspete, există o serie de trucuri și metode care s-au dovedit a fi eficiente.

Cele mai multe fructe își păstrează proprietățile și rezistă spre consum în jur de o săptămână. Merele, în schimb, pot să fie bune și până la trei săptămâni. De asemenea, ele produc etilena, ca atare trebuie păstrate departe de alte produse.

Fructele care vin în caserole e bine să fie păstrate așa, deoarece găurile din caserole ajută la eliminarea umezelii și le ține proaspete mai mult timp.

Bananele se păstrează înfăşurându-le codiţa în folie de plastic, după ce a fost decupată o mică parte din ea şi umezită cu apă.

Cât despre nectarine, piersici si prune, acestea se pun într-o pungă de hârtie în bucătărie până când se coc, iar mai apoi se mută în frigider.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital