Motivele pentru care îți lăcrimează ochii / De ce nu trebuie să te îngrijorezi și când trebuie să contactezi doctorul

Motivele pentru care îți lăcrimează ochii / De ce nu trebuie să te îngrijorezi și când trebuie să contactezi doctorul
Foto: Pixabay

De-a lungul vieții, toate persoanele experimentează senzația de lăcrimare a ochilor, iar motivele apariției acestui fenomen pot fi diverse. În condiții de tristețe sau de bucurie excesivă, atunci când plângem sau râdem, așa cum zice și vorba, până la lacrimi, este perfect normal să lăcrimăm.

Trebuie să știm însă că există situații când lăcrimarea devine excesivă, iar atunci ea ar trebui să ne facă să ne punem semne de întrebare și să consultăm un specialist, scrie Digi Life.

În funcție de mediul de lucru și de factorii externi, ochii noștri pot să lăcrimeze. Atunci când este vânt puternic, fum sau soare arzător, este aproape imposibil ca ochii să nu fie afectați și să lăcrimeze, iar aceasta este doar o reacție perfect normală.

Când lăcrimează ochii noștri

În sezonul alergiilor, ochii sunt și mai predispuși la lăcrimare. Polenul din atmosferă ne poate cauza probleme respiratorii, dar și probleme la nivelul ochilor, care se înroșesc, lăcrimează și chiar ne ustură în unele momente.

De asemenea, se poate instala fenomenul de lăcrimare atunci când intră obiecte străine în ochi, de la particule de praf și până la mici insecte. În toate aceste situații nu avem motive de îngrijorare, căci imediat ce situația se va calma la nivel local totul va fi ca înainte.

Potrivit TheSun, lăcrimarea ochilor poate avea cauze multiple, iar printre acestea se numără alergiile oculare cauzate de polen, spori de mucegai, praf, fire de păr de la animalul de companie, parfum sau vapori chimici.

În plus, lăcrimarea poate fi cauzată de o inflamare la nivelul conjuctivei, denumită conjunctivită, care trebuie să te trimită de îndată la doctor, căci netratată poate cauza grave probleme.

Lăcrimarea poate apărea și atunci când canalele lacrimale sunt blocate, căci lacrimile rămân blocate în sacul lacrimal și crește astfel riscul de infecție, mai scrie sursa citată.

Ce se întâmplă cu bebelușii dacă lăcrimează des

În cazul bebelușilor, dacă nu vorbim despre o reacție alergică, atunci când apare lăcrimare ochilor cel mai probabil aceasta se produce ca urmare a nedezvoltării canalelor lacrimale. Nu trebuie însă să ne speriem, căci situația se va regla din mers, odată ce copilul împlinește vârsta de un an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:28 - Un copil de 13 ani a dispărut în timpul unei excursii cu clasa. Ultima oară a fost văzut în Sovata
21:21 - Inelul de logodnă a lui Meghan Markle ascunde o poveste inedită. Cât valorează bijuteria
21:14 - Primarul Ciprian Ciucu și-a publicat raportul de activitate pe primul mandat. Ce investiții a făcut în Sectorul 6
21:06 - Reacția Marei Bănică, după ce a văzut scene degradante cu Raluca Pastramă, surprinse chiar de fostul soț. „M-a marcat foarte tare ce am văzut”
20:57 - Copilul care a tras cu arma în trafic era cu mama lui în mașină. S-a ales cu dosar penal
20:49 - Robert Sighiartău (PNL): „Povestea asta cu dăm premierul la alt partid, ca să arătăm că împărțim puterea, este o formă de manipulare tocmai ca să nu trezească aceeași frică și teamă pe care poporul, pe bună dreptate, o are față de PSD” (VIDEO)
20:47 - Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)