Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a ajuns în arest la domiciliu pentru că nu a mai avut probleme cu legea şi nu reprezintă un pericol public, se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti, care a dispus măsura preventivă. Edilul PSD le-a declarat magistraţilor că denunţurile împotriva ei ar fi fost făcute de persoane cărora le-a refuzat solicitările de acordare a unor avantaje, informează B1 TV. Pentru a nu fi arestată, Olguţa Vasilescu a cerut să se ţină cont şi de faptul că este mamă şi are un minor în întreţinere.
Judecătorul Valeriu Mihăilă Terceanu de la Tribunalul Bucureşti arată că din probele administrate în cauză până la acest moment rezultă suspiciunea rezonabilă că Lia Olguţa Vasilescu ar fi săvârşit infracţiunile indicate în referatul cu propunerea de arestare preventivă. Cu toate acestea, magistratul susţine că nu este necesară încarcerarea edilului.
Judecătorul a avut în vedere gravitatea faptelor, modul şi circumstanţele de comitere, data săvârşirii acestora, precum şi mediul din care provine Olguţa Vasilescu
"Judecătorul de drepturi şi libertăţi apreciază că, în raport de datele privind gradul de implicare a inculpatei în activitatea infracţională, ţinând cont şi de aspectul că inculpata se află la primul conflict cu legea penală, măsura arestării preventive solicitată de parchet nu este proporţională cu gravitatea acuzaţiilor aduse acestora şi nici nu este necesară pentru asigurarea bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii inculpatei de la urmărirea penală sau de la judecată ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni, propunerea de arestare preventivă a inculpatei urmând a fi respinsă ca neîntemeiată”, se mai arată în document.
Motivarea instanței: Lia Olguţa Vasilescu a ajuns în arest la domiciliu pentru că nu a mai avut probleme cu legea şi nu reprezintă un pericol public
#DIRECT_ONE_fve0am#
Tribunalul Bucureşti a decis plasarea în arest la domiciliu a primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, în dosarul în care aceasta este acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi că a primit apoi mită în calitate de primar.
Decizia instanţei nu este definitivă, fiind contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
Potrivit DNA, în cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale din Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Lia Olguţa Vasilescu, să facă diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, edilul s-a folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, prin influenţa sa social-democrată.
Lia Olguţa Vasilescu ar fi primit donaţii în valoare de peste 135.000 de euro pentru realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei.
Doi ani mai târziu, Vasilescu era aleasă primarul Craiovei. Atunci ar fi pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, pentru şi printr-o asociaţie non profit, cu titlu de mită, suma totală de peste 544.000 de lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, mai spune DNA.