Moţiunea simplă iniţiată de USR, PNL şi PMP împotriva ministrului Finanţelor, dezbătută de plenul Camerei Deputaţilor

Publicat: 18 03. 2019, 09:17
Sursă foto: Facebook / Camera Deputaților

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate luni moţiunea simplă intitulată „Lăcomia pesedistă subminează economia naţională şi îndreptată împotriva ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, relatează Agerpres.

„Nu am uitat de OUG 114, ordonanţă care a dat foc economiei României şi este nevoie ca miniştrii responsabili să răspundă în Parlamentul României. Vrem să dăm un semnal angajaţilor şi întreprinderilor româneşti că Parlamentul României va încerca, cel puţin, să repare, dacă nu să abroge, această ordonanţă toxică pentru economia României”, precizase săptămâna trecută, la depunerea moţiunii, liderul deputaţilor USR, Cristina Prună.

„Aceasta trebuie lăsată în pace să producă valoare în societate, trebuie lăsată în pace să aducă investiţii şi să aducă locuri de muncă, nu să fie sugrumată de revelaţiile unor oameni care visează noaptea şi a doua zi spun că economia este inamicul numărul unu al României”, a adăugat ea atunci.

OUG 114 (supranumită şi „Ordonanţa lăcomiei”) a atras numeroase critici asupra Guvernului României, atât din partea mediului de afaceri din ţara noastră, cât şi din partea Uniunii Europene, precum şi a agenţiei de rating Standard and Poor’s.

Ea a fost publicată în Monitorul Oficial pe data de 29 decembrie 2018, fără o dezbatere reală prealabilă. De abia acum, la trei luni de la adoptarea ei, Guvernul a iniţiat o dezbatere cu părţile afectate, care însă rămâne de văzut ce rezultate va avea.

Recent, Eugen Teodorovici a precizat că „OUG 114 trebuie modificată obligatoriu, dar că vor fi păstrate principiile Ordonanţei”.

„Încercăm să modificăm o singură dată această Ordonanţă 114, având toate aceste propuneri de modificare, dar care se vor agrea cu toţi partenerii din piaţă. Noi păstrăm aceleaşi principii din Ordonanţa 114”, a declarat ministrul de Finanţe în urmă cu câteva zile.

Votul final va fi dat miercuri, după cum a decis Biroul permanent al Camerei.

Moţiunea a fost iniţiată de USR, PNL şi PMP.