Moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu, depusă la secretariatul Parlamentului de la Chișinău / „Oamenii lui Dodon”, acuzați că „aruncă Republica Moldova în captivitatea lui Șor și a hoților de miliarde”

Moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu, depusă la secretariatul Parlamentului de la Chișinău / „Oamenii lui Dodon”, acuzați că „aruncă Republica Moldova în captivitatea lui Șor și a hoților de miliarde”
foto: Hepta.ro / Sputnik / Mihai Karaush

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a anunțat, miercuri, că o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ion Chicu, care a fost semnată de 34 de parlamentari, a fost depusă la secretariatul Legislativului din Republica Moldova, transmite Deschide.md.

PAS a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului Ion Chicu la secretariatul Parlamentului din Republica Moldova

Situația de la Chișinău rămâne una tensionată. După manifestațiile masive împotriva majorității parlamentare, care este acuzată că încearcă să limiteze atribuțiile prezidențiale, de această dată au ieșit să protesteze, în fața Parlamentului, fermierii și agricultorii.

Președinta-aleasă Maia Sandu încă nu a depus jurământul, dar, în replică la victoria sa în alegerile prezidențiale din Republica Moldova împotriva pro-rusului Igor Dodon, majoritatea parlamentară PSRM-Șor a avut mai multe inițiative controversate, precum cea privind revenirea Serviciului de Informații și Securitate în subordinea Parlamentului de la Chișinău.

Acum, deputatul PAS Radu Marian a anunțat că ședința plenară a Parlamentului a fost amânată cu circa două ore „pentru că așa a vrut Șor”, acuzând Partidul Socialiștilor că este atât de disperat încât aruncă Republica Moldova „în brațele lui Șor și a hoților de miliarde”.

„Ședința Parlamentului este anunțată azi la 13:30, pentru că așa a vrut Șor.Astăzi pe agenda Parlamentului nu sunt bugetele, însă se regăsesc câteva legi extrem de populiste, toxice și anticonstituționale, care vor duce la devalorizarea leului, inflație, sau micșorarea pensiilor.Într-atât de disperați sunt oamenii lui Dodon, încât aruncă Republica Moldova în captivitatea lui Șor și a hoților de miliarde. După ce au pierdut prezidențialele, vor pierde și mai categoric la Parlamentare. Noi ne vom asigura că nicio lege toxică și antipopulară nu va trece”, a scris Radu Marian, pe Facebook.

Vestea că guvernul Ion Chicu se va confrunta cu o moțiune de cenzură nu este tocmai o surpriză, în contextul în care președinta-aleasă Maia Sandu sublinia încă de acum aproximativ o săptămână că opoziția de la Chișinău ar putea face un astfel de gest dacă actualul cabinet „nu demisionează în următoarele zile”.

„Noi, vorbesc despre colegii din PAS din Parlament, ne rezervăm dreptul să înaintăm moțiune de cenzură împotriva guvernului dacă acest guvern nu demisionează în următoarele zile”, spunea Maia Sandu.

Întrebată care este probabilitatea ca moțiunea să fie susținută, președinta-aleasă a Republicii Moldova a declarat:„Vom vedea,socialiștii au spus că își doresc alegeri anticipate. Acum le vom vedea adevărata lor față. pentru că așa vedem noi cea mai scurtă cale spre anticipate”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:33 - SPP: 6 candidați la prezidențiale au solicitat și le este asigurată protecție
14:32 - INS anunță dezastrul: În România se accentuează fenomenul de îmbătrânire demografică
14:15 - Nicole Kidman spune că „rezistă cu greu” după moartea mamei ei: „Mi-aș dori ca mama să fie aici”
14:09 - Ce au discutat Vladimir Putin și Elon Musk în secret. Îngrijorări serioase privind securitatea internațională
14:06 - 7 persoane arestate pentru amenințări cu moartea împotriva directorului artistic de la Jocurile Olimpice. Thomas Jolly, acuzat că a batjocorit un moment sacru pentru creștini
13:55 - Patru astronauți blocați în Spațiu, pe ISS, după problemele tehnice ale Starliner, s-au întors în sfârșit pe Pământ
13:40 - Rareș Bogdan: România trece prin transformări uluitoare. Nu ne putem permite să pierdem bani din PNRR și nici să fragilizăm această graniță unde suntem ostași străjeri pentru Europa și NATO (VIDEO)
13:39 - Alexandru Dimitriu (USR): „Este inadmisibil să vii din serviciile secrete să intri în politică sau foști politicieni să intre în serviciile secrete”
13:19 - Rareș Bogdan: Avem cel mai pregătit om care să asigure echilibru în următoarea perioadă de cinci ani de zile a României, generalul Ciucă. Alianța dintre PSD și AUR nu e o curiozitate pentru noi (VIDEO)
13:18 - Un senator din SUA a murit la câteva săptămâni după ce a căzut într-o piscină goală în timp ce conducea o mașină de tuns iarbă. El va apărea pe buletinele de vot