„Mor de draci” / „Dumnezeirea mamii lor, cred că treʼ să mă duc să-i bat” / Crizele de nervi ale lui Dumitru Buzatu pentru că funcționarii din CJ nu deblocau mai repede banii pentru lucrări – Motivarea Instanței

„Mor de draci” / „Dumnezeirea mamii lor, cred că treʼ să mă duc să-i bat” / Crizele de nervi ale lui Dumitru Buzatu pentru că funcționarii din CJ nu deblocau mai repede banii pentru lucrări - Motivarea Instanței
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Apar noi detalii din dosarul în care Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri din Cluj.

Presiunile făcute de Buzatu asupra funcționarilor din Consiliul Județean Vaslui

În motivarea deciziei de arestare ies în evidență presiunile pe care le făcea Buzatu asupra funcționarilor care se ocupau de proiectele finanţate din fonduri europene, potrivit Hotnews.

Mai exact, Buzatu le cerea subordonaților să acționeze cât mai repede pentru a debloca banii pe care CJ Vaslui trebuia să îi deconteze lui Savin pentru lucrări. Asta deși banii fuseseră blocați tot de Buzatu, care acum insista să fie făcute plățile pentru ca el să primească 10% din valoarea cotractului.

În motivarea Instanței sunt descrise în detaliu toate presiunile făcute de Buzatu asupra funcționarilor responsabili cu decontarea banilor din fonduri europene:

„Băi, dar să le facă mai repede, futu-i Dumnezeirea mamii lor, astăzi și mâine, dimineață că… cred că treʼ să mă duc să-i bat într-o zi!/ … să mergem mai departe olecuțică!)”.

„Vezi unde-i supervizorul, băi prietene care-i problema, că am făcut toate astea de 70 de ori drumul ăsta, du-te, adă-l încoace! Le semnezi? Nu le semnezi? Când să le aștept aici ca să …? Că turbez eu că în fiecare zi discut treaba asta și nu mai pot! Fii te rog drăguț și.. !”.

„Bine, Vali, urmărește alea acolo și îmi comunici rapid vreau să se închidă povestea aia cu plățile acolo, din niște motive că dacă nu clarificăm acolo.,…dar nu pot să-ți spun acuma ce vroiam să-ți spun… că dacă nu clarificăm, s-ar putea să avem mari probleme din cauza evoluției situației dincolo la…executant.)”.

„Nu mai.. nu, nu mai știu ce să mai… ce să mai cred! Este .. ! Pi…a mamii ei de instituție și de tot dacă aici noi nu .. nu putem să-i controlăm pe ăștia. Nu știu ce se întâmplă!)”.

„Îl chemi încoace ca să vorbesc eu cu el! Tu-i Dumnezeirea mamii lui de ungur prost! Mă mai aude cineva poate și mă mai dă la comisia asta anti-discriminare.. ! Da?)”.

„Futu-i Dumnezeirea mă-sii de treabă astăzi și mâine dimineață, știi? Așa spune-le.. ! Nu mai ..cu calm, măi, a zis că mâine la ora 9 el vine să vadă acolo că treʼ să semnez referatele. Nu?)”.

„Am satisfacția să aud?”.

Cum motivează Instanța arestarea preventivă a lui Dumitru Buzatu

Instanța a mai spus că lăsarea în libertate a lui Dumitru Buzatu ar putea să aibă drept consecinţă şi încurajarea altor persoane, care au luat cunoștință de activitatea acestuia, de a proceda în mod similar. De asemenea, există probe temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit infracțiunile pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale, infracțiunea fiind dovedită de mijloacele de probă administrate în cauză.

„Astfel, se constată faptul ca lăsarea în libertate a inculpatului, pe de o parte, ar afecta grav încrederea opiniei publice în capacitatea organelor judiciare de a reacționa eficient împotriva infracțiunii care face obiectul prezentului dosar, iar, pe de altă parte, ar putea impieta asupra bunei desfășurări a urmăririi penale având în vedere că in cauză urmează a fi audiați martori asupra cărora inculpatul are un ascendent fiind subordonați acestuia pe linie profesională.

Sub acest aspect, lăsarea în libertate a inculpatului ar putea impieta asupra cercetărilor efectuate dată fiind influența și autoritatea de care inculpatul BUZATU Dumitru se bucură în rândul persoanelor implicate în procedura de atribuire și efectuare a plăților în contracte precum și de faptul că acesta este o persoană care prin funcțiile care le ocupă se bucură de o notorietate locală și națională. Inculpatul BUZATU Dumitru ocupă de peste 10 ani funcția de președinte al consiliului Județean Vaslui și conduce Organizația Județeană Vaslui a Partidului Social Democrat fiind o influentă figură politică atât la nivel Județean cât și la nivel Național, creându-și în acest fel un sistem puternic de relații interpersonale cât și de subordonare cu funcționari din cadrul consiliului județean Vaslui și nu numai”, se arată în motivare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)