Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului de Urgență Botoșani, a fost reținută de procurorii DNA

Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului de Urgență Botoșani, a fost reținută de procurorii DNA
Foto: Direcția Națională Anticorupție / Facebook

Medicul Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, a fost reţinută de procurorii de la DNA Suceava pentru infracţiuni de corupţie.

Botoșani: Medicul Monica Adăscăliţei, reținută de DNA

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, Adăscăliţei e urmărită penal în dosarul fraudării examenelor de angajare de la spital. Marți dimineață, polițiștii și procurorii au făcut percheziții în biroul și locuința ei.

În aceeeași cauză au mai fost reținuți fostul manager al spitalului, Doina Caba, fostul director de îngrijiri, Coca Stela Crîşmaru, dar şi doi medici şi mai mulţi angajaţi ai unității medicale.

Monica Adăscăliţei a preluat șefia spitalului în august anul trecut, după scandalul declanșat de moartea Alexandrei Ivanov, o tânăra de 25 de ani mamă a trei copii și gravidă, care ajunsese la spital în stare gravă și a fost ignorată de medicul de gardă.

Referat DNA: În ocuparea posturilor vacante de la Spitalul Județean Botoșani contau „pila și banii”

Procurorii DNA au acuzat la finele anului trecut, în referatul prin care au cerut arestarea unor persoane, că „la nivelul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, posturile vacante sunt ocupate de către candidați agreați, în schimbul unor sume de bani și/sau în baza unor relații printre funcționarii unității spitalicești sau printre persoane cu funcții publice din administrația publică locală și județeană”.

Procurorii au mai susținut că în acest spital concursurile erau fraudate încă din 2015, la acest fenomen contribuind, pe lângă conducerea și alți angajați din spital, persoane cu funcții din administrația locală și județeană a Botoșaniului. Fenomenul a pus în pericol însăși siguranța actului medical și valorile precum sănătatea și viața pacienților.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie