Moneda de la Revoluție cu care te poți îmbogăți / Cu ce preț se vinde pe internet

Moneda de la Revoluție cu care te poți îmbogăți / Cu ce preț se vinde pe internet

Colecționarii adevărați, cei care au o bogată experiență, identifică imediat elementele care conferă raritate unei anumite monede. Este și cazul unei monede de 50 de bani de la Revoluție, care s-a dovedit a fi foarte valoroasă. Este vândută pe internet cu mii de lei.

O monedă de la Revoluție se vinde cu 5.000 de lei pe internet

La o simplă căutare pe internet, se pot observa numeroase anunțuri de vânzare a banilor vechi românești. Există și persoane care vor să facă schimb, însă acestea sunt mai puține. Prețurile diferă de la un cumpărător la altul, de vechimea bancnotei sau a monedei, dar și de starea acesteia. Prețurile pornesc de la câțiva zeci de lei și pot ajunge la câteva mii.

De exemplu, o monedă de 50 de bani de la Revoluție, emisă de BNR se vinde cu 5.000 de lei pe internet. Moneda comemorează evenimentele din Decembrie 1989, care urmau să ducă la căderea regimului fostului dictator Nicolae Ceaușescu, conform vânzătorului.

Pe lângă această monedă, utilizatorul a mai scos la vânzare o altă monedă, tot de 50 de bani, avându-l ca efigie pe Papa Francis, precum și o monedă de 1 leu din perioada Regelui Ferdinand I, emisă în 1924, aceasta fiind scoasă la vânzare pentru 10.000 de lei, scrie Playtech.

Suma uriașă cu care se vinde o monedă din 2008

Cei care au acasă o monedă de un euro din anul 2008 au dat lovitura. Pe platforma OLX aceasta se vinde cu peste 4.500 de euro, echivalentul a peste 22.000 de lei.

Moneda de un euro are reprezentată, pe avers, imaginea Omului Vitruvian („Le proporzioni del corpo umano secondo Vitruvio”/„Proporțiile corpului uman conform lui Vitruviu”) de Leonardo da Vinci și este vânată de majoritatea colecționarilor.

De asemenea, pe reversul monedei se află inscripția 1 euro și granițele Europei, realizate în așa fel încât să includă noile state membre ale Uniunii Europene, care se încadrează parțial pe un fond de șase linii verticale delimitate de câte două stele. Totodată, conturul monedei de 1 euro este realizat din dungi discontinue. Banul prezintă un diametru de 23,25 mm, o grosime de 2, 3 mm și o greutate de 7, 5 grame.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`