Momentul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Tricolorii au defilat pe Sena (VIDEO)

Momentul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Tricolorii au defilat pe Sena (VIDEO)
Sursă foto: X.com (Twitter)

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a avut loc vineri seara, într-un eveniment grandios pe Sena. Toate țările au defilat în capitala Franței, inclusiv România.

Tricolorii au strălucit în „orașul luminilor”

România a avut o delegație numeroasă pe ambarcațiunea care a străbătut Sena. Jocurile Olimpice au luat startul oficial, odată cu ceremonia de deschidere care a avut loc în seara de vineri.

Evenimentul s-a desfășurat în capitala Franței și a fost unul extrem de spectaculos, fiind alcătuit din 12 tablouri și învăluit de misterul privind cine va aprinde torța olimpică.

Toate delegațiile au defilat pe Sena

Toate delegațiile au avut ocazia să defileze pe râul Sena, marcând astfel o premieră în istoria Jocurilor Olimpice. Pentru prima dată, ceremonia de deschidere nu a avut loc pe un stadion și nici pe uscat, ci pe apă.

Echipa tricolorilor numără 106 sportivi, însă nu toți au participat la ceremonia de deschidere, fie pentru a se pregăti pentru următoarele zile, fie pentru că intrau în competiție sâmbătă. Spre exemplu, gimnastul Andrei Muntean nu a putut fi prezent, deoarece sâmbătă dimineața va concura, iar el nu este unicul exemplu.

Alți reprezentanți ai României care nu au participat la ceremonie sunt David Popovici sau echipa feminina de gimnastică artistică, care au preferat să se pregătească temeinic pentru următoarele zile, când urmează să intre în competiție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`