Momentul în care un șofer nervos atacă agenții din mașina de poliție, pe A10 (VIDEO)

Momentul în care un șofer nervos atacă agenții din mașina de poliție, pe A10 (VIDEO)
Sursa foto: Captură video/ aktual24ro

Scene incredibile pe autostrada A10. Un șofer supărat că i-a fost reținut permisul de conducere a încercat să își recupereze documentul într-un mod agresiv. Bărbatul a fost filmat în timp ce năvălește peste polițiști, în autospecială.

Inițial, șoferul a fost oprit pentru că nu păstra o distanță de siguranță față de autovehiculele care circulau în fața sa și folosea, în mod repetat și nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i determina pe ceilalți conducători auto să elibereze banda de circulație, scrie ziare.com.

Polițiștii i-au solicitat documentele, iar acesta a refuzat să prezinte actul de identitate, fiind identificat în baza permisului de conducere și a certificatului de înmatriculare al autoturismului. Ulterior acesta nu a respectat indicațiile de a rămâne în autoturism și a pătruns în autospeciala de poliție, pentru a-și recupera permisul de conducere și documentele autoturismului.

Față de acesta, a fost luată măsura sancționării contravenționale, în baza OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 2.610 lei, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea polițistului, precum și pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

Totodată, față de bărbat, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 7.000 de lei pentru împiedicarea organelor de poliție în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pentru săvârșirea de acte și gesturi obscene și adresarea de expresii și cuvinte jignitoare”, a transmis IPJ Alba.

Șoferul a fost sancționat cu două amenzi de aproape 10.000 de lei și i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile. În plus, șoferul nervos s-a ales și cu un dosar penal de ultraj.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`