Momentul în care Alexandru Niță, candidatul AUR, i-a spart nasul lui Lucian Judele, candidatul USR la Sectorul 3, de față cu jandarmii, în noaptea alegerilor (VIDEO)

Momentul în care Alexandru Niță, candidatul AUR, i-a spart nasul lui Lucian Judele, candidatul USR la Sectorul 3, de față cu jandarmii, în noaptea alegerilor (VIDEO)
Sursa foto: Captura B1 TV

Scandal mare în noaptea alegerilor, în Sectorul 3. Candidatul AUR la Primăria Sectorului 3, Alexandru Marco Niță, i-a spart nasul contracandidatului său de la USR, viceprimarul Ștefan-Lucian Judele, de față cu jandarmii.

După ce Niță l-a lovit pe Judele, acesta din urmă cade pe scările secției de vot și rămâne acolo încercând să oprească sângerarea, în timp ce candidatul AUR este imobilizat de jandarmi. Deși forțele de ordine erau prezente, acest lucru nu l-a împiedicat pe candidatul AUR să fie violent. Niță îi reproșa lui Judele anumite atitudini din campanie și-l filma, iar Judele l-a stropit cu apă pe contracandidatul AUR.

Niță și Judele s-au întâlnit după ce o candidată a refuzat să părăsească secția de vot din Sectorul 3, după închiderea urnelor, iar cei doi au venit să verifice ce se întâmplă.

Ce precizări a făcut Poliția despre scandalul dintre Niță și Judele

Poliția a prezentat filmul evenimentului:

„La data de 9 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 11 Poliție au fost sesizați, prin apel 112, de către președinta unei secții de votare din Sectorul 3, cu privire la faptul că, în jurul orei 21.40 s-a prezentat la o secție de votare, o femeie, candidat la alegerile locale, care refuză să părăsească sala după închiderea secției, tulburând astfel ordinea și liniștea publică. Polițiștii din cadrul subunității care s-au deplasat cu operativitate la fața locului au constatat că aspectele sesizate se confirmă. Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că, o femeie, candidat la alegerile locale refuză să iasă din secția de votare, având un comportament agresiv.

Ulterior, persoana a părăsit incinta secției de votare, moment în care, în zona respectivă au venit și alți candidați la alegerile locale, printre care un bărbat în vârstă de 38 de ani. Conflictul a degenerat și în afara locației, moment în care, bărbatul în vârstă de 38 de ani ar fi fost agresat fizic de un alt bărbat.

Astfel, jandarmii aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pentru protecția secției de votare, au intervenit prompt pentru imobilizarea autorului agresiunii, întocmirea actelor necesare continuării cercetărilor și predarea acestora către polițiști. Victimei i-au fost acordate îngrijiri medicale de către un echipaj de prim ajutor sosit la adresă, care l-a transportat la o unitate medicală pentru investigații suplimentare.

Bărbatul care l-ar fi agresat fizic este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. De asemenea, șapte persoane, printre care președinta comisiei de votare și candidatul la alegerile locale, au fost sancționate contravențional, conform Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 11 Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice”, conform Știripesurse.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)