Momentul exploziei de pe Autostrada Moldova, surprins din Focșani, de la o distanță de 31 de km (VIDEO)

Momentul exploziei de pe Autostrada Moldova, surprins din Focșani, de la o distanță de 31 de km (VIDEO)

Explozia de la magistrala de gaze situată în Călimănești pe șantierul Autostrăzii Moldova, a fost vizibilă de la 31 de km distanță. Momentul în care ai izbucnit flăcări uriașe, de zeci de metri, a fost surprins de camerele de filamt din Focșani, potrivit Ziarul de Vrancea.

Explozia s-a produs în jurul orei 1:30, după ce un utilaj de săpat al grupului UMB, care construiește A7, a lovit magistrala de gaz. Autoritățile spun că a fost o eroare umană.

Muncitorii surprinşi de explozie au fost atenţionaţi să nu intre în zona conductei. Aceștia compactau terasamentul autostrăzii şi lucrau pe lângă conductă, deşi li se spusese să nu muncească acolo. Lucrarea nu avea aviz de la Transgaz, potrivit unor surse Antena 3 CNN.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea/ nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă, în cazul exploziei urmate de incendiu care s-a produs pe şantierul Autostrăzii Moldova.

Potrivit surselor Observator, constructorul nu avea voie să facă lucrări mai aproape de 20 de metri de conducta de gaze fără finalizarea lucrărilor de protejare sau relocare a conductei.

Patru oameni au murit, iar alţi cinci au fost răniţi, după ce o magistrală de gaz din localitatea Călimăneşti a fost cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost urmat de o explozie, iar din primele informații se pare că muncitorii care operau un utilaj au atins conducta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`