Moise Guran: Alin Cocoș și Andrei Hrebenciuc, educați în spiritul corupției.“Băieții deștepți” care vor fi oricum milionari

Moise Guran: Alin Cocoș și Andrei Hrebenciuc, educați în spiritul corupției.“Băieții deștepți” care vor fi oricum milionari
Foto: biziday.ro

Viorel Hrebenciuc și Dorin Cocoș, acuzați de corupție, și-au implicat și copiii, Andrei și Alin, în dosarele penale în care sunt cercetați. În acest context, jurnalistul Moise Guran afirmă, “cu toată înțelegerea și compasiunea pentru un tată”, că cei doi nu pot invoca faptul că nu au ştiut că în lumea reală şpaga reprezintă o infracţiune.

“Nu vorbim de implicarea unor minori aici… Juniorii, şi Hrebenciuc şi Cocoş, erau majori şi vaccinaţi.(…) Cu toată înţelegerea şi compasiunea pentru un tată, fie el şi infractor, care îşi trimite, inconştient, copilul la puşcărie, nu cred că beizadelele pot invoca, în faţa instanţei, faptul că nu au ştiut că în lumea reală şpaga reprezintă o infracţiune. Au fost, probabil, educate în spiritul corupţiei, în spiritul unei clase devenită dominantă nu prin muncii sau inteligenţă, nici măcar datorită averii, ci în spiritul unei clase parazitare, a băieţilor deştepţi care pot fi, de exemplu, chiar angajaţi pe posturi publice, cu salarii de mizerie, dar care posturi îi vor face oricum milionari.”, scrie jurnalistul pe biziday.ro.

Acestor oameni le lipsesc noţiunile elementare de bine şi de rău, Andrei și Alin fiind victime ale părinților lor.

”Şi totuşi, e clar, cred, pentru toată lumea, şi Andrei Hrebenciuc, şi Alin Cocoş, sunt la fel de victime ale părinţilor lor, cum sunt copiii unei familii cu părinţi alcoolici, sau denaturaţi în orice fel. Indiferent de sărăcie sau de bogăţie, de cultură, de inteligenţă sau de prostie nativă, beizadelele şi copiii sărmani sunt uniţi în aceeaşi dramă a societăţii noastre – lipsa de educaţie elementară. În ambele cazuri temelia sistemului de valori este greşită.”, explică realizatorul tv.

Jurnalistul consideră că școala are și ea partea ei de vină în aceste cazuri: “O să vi se pară naiv, dar eu cred că, indiferent ce îi spun părinţii acasă, un copil poate fi salvat de un dascăl cu personalitate şi cu principii puternice.

Cinstea şi buna cuviinţă se învață în familie, de la părinți, mai spune Moise Guran:  „Sunt de acord că şcoala are mici şanse să mai îndrepte un copil greşit format, dar cred că şcoala are singura şansă. Alta nu mai există. Aşa că, poate, ar trebui să ne gândim să redefinim în acest sens şi rolul şcolii.”

”Carevasăzică, aceşti granguri ai tranziţiei nu îşi vaccinau copiii ca noi toţi, împotriva unor viruşi, nici nu aveau cum, pentru că ei, paraziţii, erau însăşi viruşii, iar copiii lor au primit tot o educaţie de paraziţi,  au fost iniţiaţi şi dezvoltaţi, cu grijă părintească, întru păstrarea statusului social.”, concluzionează Guran.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`