Mohammad Murad, acuzat că ar fi efectuat decontări medicale fictive pentru angajații săi. În schemă au fost folosite și cardurile de sănătate ale unor pacienți decedați. CNAS a sesizat Parchetul (VIDEO)

Mohammad Murad, acuzat că ar fi efectuat decontări medicale fictive pentru angajații săi. În schemă au fost folosite și cardurile de sănătate ale unor pacienți decedați. CNAS a sesizat Parchetul (VIDEO)
Captură Video: B1 TV / Imperiul Leilor - YouTube

Descoperiri scandaloase în cazul afaceristului Mohammad Murad. Au fost găsite numeroase nereguli la un furnizor de servicii medicale din Capitală. Murad ar fi efectuat mai multe decontări medicale fictive pentru angajații săi, utilizând cardurile de sănătate ale unor pacienți decedați. În acest demers, afaceristul a profitat de vârstnicii din căminul Karumba, informează B1 TV.

Familia Murad, vizată într-un dosar penal

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 cu privire la neregulile constatate în urma unui control efectuat în luna martie. Direcția de Control a CASMB a descoperit numeroase nereguli la un furnizor de servicii medicale din oraș. Situația îi are în vedere pe miliardarul Mohammad Murad și pe fiicele sale.

Omul de afaceri ar fi decontat numeroase servicii medicale și consultații pentru mai mulți cetățeni români și străini angajați la hotelurile sale din orașul Constanța. Pentru acest lucru, el s-a folosit inclusiv de cardurile de sănătate ale unor pacienți decedați. Autoritățile spun că ar fi vorba de opt astfel de pacienți care au avut parte de ”consultații” după ce au murit. Miliardarul s-ar fi folosit de persoanele vârstnice din căminul Karumba, cărora le erau reținute cardurile de sănătate fără ca aparținătorii să știe.

Potrvit declarațiilor oferite procurorilor de către administratorul căminului, bătrânii aflați în acest centru beneficiază de servicii medicale și consultații din partea furnizorului cercetat, iar cardurile de sănătate sunt predate aparținătorilor după decesul pacienților.

Autoritățile fac în continuare cercetări pentru a afla exact ce s-a întâmplat în cazul decontărilor fictive efectuate în baza furnizorului. De asemenea, familia Murad este vizată într-un dosar penal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`