Ministerul Educaţiei diversifică modul în care învaţă elevii români. Într-un parteneriat cu Discovery Channel a fost dezvoltat proiectul TV „Scoala Discovery”. Proiectul va începe pe 16 ianuarie în peste o sută de școli și va prezenta subiecte științifice, de la chimie, fizică sau biologie, până la ecologie sau invenții.
Programul TV „Şcoala Discovery” își propune diversificarea resurselor de învățare și completarea celor acumulate de către elevi în clasă. Atât elevii, cât și profesorii vor folosi astfel programe specializate difuzate de canalul de televiziune pentru a se documenta pe subiecte științifice din fizică, matematică, biologie, dar și ecologie sau invenții.
„Această diversificare a resurselor este menită să întărească efectul mijloacelor tradiţionale ale învăţării, şi nu să se substituie lor. Îi sprijinim pe elevi să înveţe mai bine, să-şi facă lecţiile mai uşor utilizând forţa imaginilor. Venim în completarea resurselor de învăţare pe calculator […] care sunt astăzi disponibile în toate liceele din România”, a spus ministrul Daniel Funeriu, potrivit Mediafax.
Proiectul, de care vor beneficia elevi cu vârste între 10 și 18 ani, respectă programa școlară din România și este opțional. În plus, el este împărțit în două componente principale. Prima se va adresa în special elevilor și va conține o serie de programe educative pe teme științifice difuzate de Discovery Channel. A doua componentă va fi on secțiune online cu materiale didactice, care vor putea fi folosite de profesori la orele de curs.
Programele educaţionale de televiziune vor fi difuzate în limba română pe Discovery Channel, în fiecare zi de la ora 14.00.