Modalitatea prin care o benzinărie din România îi păcălea pe șoferii care alimentau / Cum a sancționat ANPC firma respectivă

Modalitatea prin care o benzinărie din România îi păcălea pe șoferii care alimentau / Cum a sancționat ANPC firma respectivă
Sursa foto: Freepik.com

O stație de carburanți din Prahova taxa nejustificat șoferii care veneau să alimenteze. Un cetățean a surprins câteva imagini care arată clar cum clienții respectivei benzinării erau furați pe față.

Cum erau furați șoferii, chiar la pompa de alimentare

Atunci când șoferul a ridicat pistolul de motorină, înainte de alimentarea propriu-zisă, el a fost taxat automat de benzinărie cu un consum nejustificat în valoare de 2,28 lei. Totul s-a întâmplat la benzinăria RBC de pe DN 1A, din Boldești Scăeni, scrie ObservatorulPh.

După o sesizare la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Prahova, angajații ANPC au efectuat un control la stația de alimentare în cauză.

Cele surprinse de șoferul respectiv s-au adeverit, benzinăria taxa clienții nejustificat. În urma unui control, comisarii au constatat că sesizarea clientului era întemeiată, așa că au luat mai multe măsuri.

„Pompele cu afișaj eronat (pompe de motorină) au fost oprite temporar din uz până la remedierea deficiențelor, iar operatorul economic a fost sancționat contraventional conform prevederilor legale”, au anunțat reprezentanții ANPC.

Pentru cele întâmplate, firma a fost amendată cu 20.000 de lei, iar problema a fost remediată a doua zi după control.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`