Mobilizare pentru minivacanța de 1 Decembrie. Purtătorul de cuvânt al Poliției Române a spus ce drumuri naționale vor fi intens supravegheate. “Va transmite informații utile colegilor de la sol pentru a preveni aglomerarea traficului rutier” (VIDEO)

Mobilizare pentru minivacanța de 1 Decembrie. Purtătorul de cuvânt al Poliției Române a spus ce drumuri naționale vor fi intens supravegheate. “Va transmite informații utile colegilor de la sol pentru a preveni aglomerarea traficului rutier” (VIDEO)
Sursa Foto: Facebook/Trafic Valea Prahovei

Minivacanța de 1 Decembrie vine cu mobilizare suplimentară a autorităților. Aproape 24.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor fi de serviciu zilnic, în perioada următoare. De asemenea, vor fi pregătite să sprijine misiunile de intervenţie 12 elicoptere.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a avut o intrevenție în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Gabriela Mihai și Luiza Cergan, unde a dat mai multe detalii despre mobilizare și efectivele pregătite.

“Pentru această minivacanță, structurile Ministerului Afacerilor Interne și-au suplimentat efectivele, astfel că 24.000 de lucrători din cadrul MAI vor fi zilnic la datorie. Ne vom asigura că toate aceste evenimente publice se vor desfășura în siguranță. Polițiștii rutieri vor asigura traseele de deplasare către stațiunile montane, în principal. În această perioadă foarte multe persoane alegând să-și petreacă minivacanța la munte, tocmai de aceea, Poliția Română, Ministerul afacerilor Interne, Jandarmeria Română și celelalte structuri din cadrul ministerului și-au suplimentat efectivele.

Vom participa inclusiv și la Parada de 1 Decembrie, așa cum am obișnuit în fiecare an. La Parada de la 1 Decembrie vor fi aproximativ 400 de studenți ai Academiei de Poliție, angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, 40 de mijloace tehnice, precum și autospeciale, motociclete, mașini de pompieri și aeronave”.

O atenție sporită va fi și în zona târgurilor de Crăciun

Georgian Drăgan a precizat și că o atenție sporită va fi și în zona târgurilor de Crăciun.

“Da, așa este, în scop preventiv, în conformitate cu planul general de măsuri aprobat de ministrul Afacerilor Interne, domnul Cătălin Predoiu, pentru protecția cetățenilor, în principal, la evenimentele publice, târguri de Crăciun, va fi asigurată o prezență sporită și activă în stradă, a dispozitivelor de ordine și siguranță publică. În atenție vor fi, desigur, locurile aglomerate, locurile unde se preconizează prezența unui număr mare de persoane, precum stațiunile montane, târguri de Crăciun, piețe, baruri, cluburi, spații de organizare a unor evenimente publice și așa mai departe”.

Pe unde vor survola elicopterele în aceste zile

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române a transmis că sunt pregătite și 12 elicoptere, care vor survola pe drumurile naționale. Iată care sunt traseele, pe unde vor survola.

“Drumurile naționale sunt cele, în principal, către munte, pe Valea Prahovei. În fiecare an avem valori crescute de trafic pe această rută, tocmai de aceea, efectivele de poliție rutieră au fost suplimentate. Beneficiem și de sprijin din partea Inspectoratului General de Aviație pentru supravegherea aeriană a traficului rutier, astfel că la bordul unui elicopter se va afla un polițist de la rutieră, care va transmite informații utile colegilor de la sol pentru a preveni ambuteiajele, pentru a preveni aglomerarea traficului rutier și, bineînțeles, pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)