Misterul a fost elucidat de către actorul Mircea Diaconu. Cum de a apărut o pungă de la Carrefour, într-un film românesc din anul 1982: „Dacă cineva a observat-o acum …”

Misterul a fost elucidat de către actorul Mircea Diaconu. Cum de a apărut o pungă de la Carrefour, într-un film românesc din anul 1982: Dacă cineva a observat-o acum ...
Sursă foto: Captură Video - De-a viata ascunselea / YouTube

Un detaliu care apare într-un film românesc vechi, din anul 1982, a stârnit un val de curiozitate și speculații.

Detaliu surprinzător într-un film românesc vechi

Este vorba despre filmul „Buletin de Bucureşti”, realizat în perioada comunistă. Într-o secvență din acesta, un personaj apare cu o sacoșă cu sigla Carrefour, un brand francez cunoscut pentru rețelele sale de hypermarketuri.

Imaginea a generat o serie de întrebări legate de posibilele călătorii în timp și de autenticitatea detaliilor din film.

În cadrul unui interviu pentru DC News, actorul Mircea Diaconu a elucidat misterul.

Cunoscutul actor a fost întrebat de jurnalistul Val Vâlcu ce e cu sacoșa de la Carrefour într-un film din anul 1982.

Astăzi, în Buletin de București, găsește telespectatorul… o sacoșă de la Carrefour… în anul 1982. Cum privim aceste lucruri — e o călătorie în timp?” a întrebat Val Vâlcu, provocându-l pe Mircea Diaconu să comenteze situația.

Sursa foto: captură din filmul „Buletin de București” / DC News

„Nu am observat niciodată punga asta”

Mircea Diaconu a explicat că a văzut filmul de mai multe ori și că sacoșa cu sigla Carrefour nu i-a sărit niciodată în ochi până acum.

Mă miră discuția asta. Am văzut și eu filmul, dar nu am observat niciodată punga asta. Dacă cineva a observat-o acum, poate că a fost un accident de vizionare”, a răspuns Diaconu.

Val Vâlcu este de părere că apariția sacoșei ar putea fi rezultatul unei coincidențe.

Mă gândesc că s-a întâmplat o coincidență — cineva a pus stop-cadru, și poate că dispozitivul a rămas pe imaginea respectivă din întâmplare”, a spus Vâlcu.

Diaconu a precizat că, având în vedere contextul, nu este deloc surprinzător să găsești obiecte din afară în România acelor vremuri, însă nu crede că sacoșa Carrefour a fost plasată intenționat în film. „Nu era expusă în mod intenționat sau intrată în scenariu în dramaturgie. Nu, în niciun caz. Trecea și ea pe acolo”, a explicat actorul.

„Pungile intrau totuși, într-un fel, în țară”

Diaconu a mai adăugat faptul că pungi care aparțin unui brand occidental erau rare, dar aveau o valoare semnificativă.

Pungile occidentale aveau valoarea lor. Existau shop-uri unde găseai produse din străinătate și pungi de la diverse branduri. Deci pungile intrau totuși, într-un fel, în țară”, a spus el.

Actorul a mai adăugat că pungi cu logo-uri de la branduri internaționale erau adesea folosite ca obiecte de schimb sau cadouri, în special în contextul călătoriilor internaționale ale unor persoane influente sau cu acces special. „Pentru că era greu să găsești astfel de obiecte, ele aveau o valoare simbolică”, a mai spus Diaconu.

O sacoșă cu sigla Carrefour din anii ’80 e, fără îndoială, un detaliu surprinzător”, a precizat Val Vâlcu. „Dar, dacă ne gândim la contextul în care au fost realizate filmele, e posibil să fi fost un element de decor ce nu a fost observat la vremea respectivă”.

În final, actorul Mircea Diaconu a adăugat că era posibil ca sacoșa să nu fi fost observată de echipa de producție din cauza „contextului și a modului în care erau realizate filmele”. El a mai spus că, în acea perioadă, astfel de obiecte aveau o importanță diferită și erau apreciate pentru raritatea lor

Urmăriți B1TV.ro și pe
`