Misiune dificilă pentru pompieri! Un incendiu devastator a afectat peste 200 de hectare de teren, lângă Vulcanii Noroioși

Misiune dificilă pentru pompieri! Un incendiu devastator a afectat peste 200 de hectare de teren, lângă Vulcanii Noroioși
Foto ilustrativ: Profimedia

Un incendiu devastator a avut loc în apropiere de Vulcanii Noroioși. Peste 200 de hectare de vegetație uscată au fost afectate, iar autoritățile sunt în căutarea persoanei responsabile. Pompierii au avut parte de o misiune destul de dificilă, având în vedere că lichidarea incendiului s-a întins pe durata a 12 ore.

Peste 80 de persoane, implicate în stingerea incendiului de vegetație

La stingerea incendiului de vegetație uscată semnalat în localitatea Policiori, comuna Scoarța, au ajutat peste 80 de persoane, dintre care 51 de pompieri, 30 de jandarmi și câțiva localnici.

Incendiul a fost sesizat prin intermediul numărului de urgență 112 de către un localnic. Vântul puternic a îngreunat încercarea stingerii incendiului. Pe parcursul a aproape 12 ore, pompierii s-au luptat cu flăcările care puteau fi observate și de la câțiva kilometri distanță, scrie Adevărul.

Miercuri dimineața, 7 februarie, în jurul orei 07:00, incendiul a fost lichidat. Potrivit echipelor specializate ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău, focul a fost pus intenționat.

Incendiu puternic și în Constanța, unde o mașină a luat foc în cuptorul unei vopsitorii

Un alt incendiu puternic a avut loc în Constanța, la o vopsitorie, după ce o mașină aflată în cuptorul de uscare a luat foc. Două încăperi cu câte un cuptor și câte o mașină au fost cuprinse de flăcări, informează ISU Constanța

Pentru stingerea incendiului, pompierii Detașamentului Palas au intervenit cu 2 ASAS, autoplatformă, un echipaj SMURD B2, Detașamentul Port cu ATPVM, Detașamentul Fripis cu 1 ASAS, descarcerarea și CBRN și SAJ cu o ambulanță.

În urma incendiului, un bărbat în vârstă de 64 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a suferit arsuri la nivelul mâinilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`