Misiune de salvare pe vârful Moldoveanu. De ce au fost chemați salvamontiștii de un grup de turiști

Misiune de salvare pe vârful Moldoveanu. De ce au fost chemați salvamontiștii de un grup de turiști
Sursă foto: Salvamont Argeș

Doi tineri au urcat la altitudine în adidași și când s-a lăsat întunericul au sunat la 112 pentru ajutor. Alți turiști care urcaseră pe vârful Moldoveanu s-au plâns la autorități că a început să plouă și nu sunt echipați corespunzător.

Salvamontiștii au postat pe Facebook întâmplarea cu cei doi tineri

Salvamontiștii din Argeș au postat pe pagina de Facebook imagini cu cei doi tineri care au fost nevoiți să fie coborâți într-o zonă sigură de pe un traseu montan, deoarece urcaseră nepregătiți. În textul postării se povestește cum a fost primit apelul tinerilor, potrivit libertatea.ro.

„Creasta Pietrei Craiului, cu întoarcere la Plaiul Foii. Adică un parcurs greu, lung, relativ tehnic pentru nivelul de drumeție, unde trebuie echipament, altminteri… Ei bine, pe principiul „merge și așa”, cei doi au plecat în adidași, fără absolut nimic, la fel ca în Cișmigiul natal. Lanterne nu aveau, se bazau probabil pe iluminatul public. Au fost coborâți din munte în siguranță și lăsați în zona pensiunilor, urmand a-și găsi transport astăzi”, au scris salvamontiștii, pe 17 iulie.

Un alt caz s-a întâmplat pe vârful Moldoveanu

Salvamontiștii au povestit că în aceeași zi au primit un apel și din zona vârfului Moldoveanu.

„Tot ieri, apel al unui grup care cobora din Moldoveanu și ne-au sunat pentru că… plouă și nu au geci de ploaie. Noi nu comentăm, vă lăsăm pe dumneavoastră!”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`