Mircea Morariu: Iohannnis se va întâlni luni cu nesimțirea aleșilor. Mai nimic din ceea ce s-a promis nu a fost pus în practică

Mircea Morariu: Iohannnis se va întâlni luni cu nesimțirea aleșilor. Mai nimic din ceea ce s-a promis nu a fost pus în practică
Foto: adevarul.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, se va întâlni luni cu delegaţiile partidelor parlamentare în a treia rundă de consultări cu acestea după preluarea mandatului la sfârşitul anului trecut.

În acest context jurnalistul Mircea Morariu, într-un articol pe Adevărul, scrie că o analiză mai sumară ar arăta că mai nimic din ceea ce s-a promis nu a fost pus în practică.

În primul rând din cauza delăsării, neruşinării, indolenţei parlamentarilor care nu mai ştiu ce să facă şi cum să facă spre a se înfrupta şi bucura cu incomparabilă nesimţire de ultimul an de mandat de dinaintea alegerilor din cursul anului 2016”, scrie acesta.

În ceea ce privește persoana premierului Ponta, jurnalistul susține că se comporta ca un mieluşel în primele săptămâni înfrângere în alegerile prezidenţiale, dar şi-a regăsit aroganţa.

O aroganţă ce s-a transferat asupra parlamentarilor din partidul său. Situaţie relevată în cel mai scandalos chip de faptul că numărul parlamentarilor PSD care au neobrăzarea de a visa la pensii speciale menite să le recompenseze somnul nesimţit din cursul puţinelor zile când sunt la lucru şi răsfăţurile din nesfârşitele vacanţe şi mincinoasele zile de activitate în teritoriu este dominant”, a mai scris Morariu.

Jurnalistul mai comentează și situația PNL-ului și susține că nu reușesc să-și stăpânească parlamentarii proprii.

„Nici liderii PNL, partid care s-ar presupune că ar trebui să îl sprijine mai convingător pe dl. Iohannis, nu izbutesc să ţină în frâu poftele hulpave ale parlamentarilor proprii. Destui, prea mulţi penelişti, recrutaţi atât din vechiul PDL cât şi din încă şi mai vechiul PNL, dovedind adevărul zicalei „lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba”, şi-au pus semnătura pe acelaşi scandalos proiect de lege”, a mai scris jurnalistul.

„Conjugate cu gafele preşedintelui, care a avut mână proastă în alegerea unor colaboratori şi în desemnarea unor consilieri, aberaţiile aleşilor pot avea consecinţe serioase asupra imaginii d-lui Klaus Iohannis. Tocmai de aceea e de sperat că domnia-sa va profita de această a treia rundă de consultări şi va fi mult mai ferm în faţa liderilor partidelor parlamentare ce vor călca pragul Cotroceniului. E de sperat, de asemenea, că dl. Iohannis îşi va regăsi acea claritate a discursului cu care a câştigat multă simpatie din partea electoratului în zilele imediat următoare victoriei în alegeri. Că va înlocui calmul englezesc şi vorbirea tărăgănată cu rigoarea germană”, concluzionează Morariu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`