Mircea Geoană (NATO), despre riscul unor atacuri teroriste: Românii să fie un pic mai liniștiți. România e sigură, are un climat social mai liniștit

Mircea Geoană (NATO), despre riscul unor atacuri teroriste: Românii să fie un pic mai liniștiți. România e sigură, are un climat social mai liniștit
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, vineri, că România e o țară sigură pentru că suntem în NATO, dar și datorită „realităților pe care le avem”, așa că românii nu trebuie să-și facă griji privind posibile atacuri teroriste.

Geoană, despre riscurile unor atentate în România: Suntem o țară sigură

„România este mult mai sigură. România e sigură în plan extern, pentru că suntem în NATO, și în plan intern datorită realităților pe care le avem, suntem o țară sigură și acest lucru cred că trebuie păstrat cu orice preț.

Acest lucru îl facem cu toții, să prevenim astfel de situații și să păstrăm ceea ce are România în plus față de multe alte țări în Europa, un anumit climat social mai liniștit.

Vreau ca românii să fie un pic mai liniștiți, deși este greu să fii liniștit când ești bombardat de astfel de imagini și de astfel de informații”, a afirmat Mircea Geoană, pentru Digi24.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care reizbucnirea conflictului din Orientul Mijlociu a declanșat numeroase proteste pro-palestiniene în Europa, unele violente, dar și atentate, unul din Bruxelles soldându-se cu doi morți.

„Persoane radicalizate pot apărea oriunde”

Specialiștii avertizează că riscurile sunt mari și persoane radicalizate se pot manifesta oriunde, dat fiind că pe rețelele sociale circulă mesaje în care sunt îndemnate la jihad împotriva creștinilor.

„Persoane care sunt radicalizate și care acționează în felul acesta, pe fundalul tensiunilor din Orientul Mijlociu, pot apărea oriunde în măsura în care au posibilitatea de a se înarma.

Pe rețelele sociale, mai ales pe unele din zonele islamiste, vin mesaje care invită la jihad împotriva creștinilor și mai ales contra statelor care sprijină acțiunea Israelului, pe care o considerăm justificată și în limita dreptului internațional, căci a fost provocată. Trebuie să înțelegem că asta e lumea în care trăim, unii se pot speria, dar riscurile ca eu, dvs să nimeritm într-o situație periculoasă rămâne foarte limitată”, a declarat politologul Cristian Pîrvulescu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`