Mircea Duțu: 2024 ar putea să devină cel mai cald an din istorie / În Franța, canicula a intrat pe lista intemperiilor recunoscute ca motiv de șomaj tehnic în construcții (VIDEO)

Mircea Duțu: 2024 ar putea să devină cel mai cald an din istorie / În Franța, canicula a intrat pe lista intemperiilor recunoscute ca motiv de șomaj tehnic în construcții (VIDEO)
Image by Myriams-Fotos from Pixabay

Anul 2024 ar putea să devină cel mai cald an din istorie, a declarat Mircea Duțu, președinte al Universității Ecologice din București, marți, la Talk B1 cu Irina Petraru.

Mircea Duțu, pe B1 TV, despre temperaturile din 2024

Întrebat la ce să ne așteptăm, președintele Universității Ecologice a explicat: „Fenomenul El Nino s-a stins. Suntem într-o perioadă de neutralitate, dar odată cu sosirea preconizată până la sfârșitul anului a fenomenului La Nina, sinonimă cu temperaturi mondiale mai răcoroase, ne putem aștepta ca temperatura medie globală să se diminueze într-o oarecare măsură”.

„Cea de la sfârșitul lui 2024 va depinde în mare parte de evoluția căldurii oceanelor, care acoperă 70% din planetă, și temperatura apei la suprafață se menține net peste tot mult mai ridicată decât mediile anterioare”, a adăugat Mircea Duțu.

„Dacă aceste temperaturi-record persistă, în pofida dezvoltării La Nina, 2024 ar putea să devină cel mai cald an din istorie, peste recordul din 2023, dar este încă prea devreme a ne pronunța ferm”, a mai spus el.

Ce a spus despre situația din Franța

„În Franța, de ieri, după zăpadă, îngheț și vânt, canicula a intrat pe lista intemperiilor recunoscute ca motiv de șomaj tehnic pentru lucrătorii din construcții. Angajatorii vor putea opri munca pe șantiere atunci când Meteo-France emite o alertă de vigilență caniculă portocalie sau roșie, continuând să remunereze salariații, dar cu o indemnizație de 75% din salariul obișnuit”, a continuat Mircea Duțu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`