Mircea Cărtărescu, subiectul unei farse, fix înainte de anunțarea câștigătorului Premiului Nobelul pentru Literatură. Ce i s-a întâmplat

Mircea Cărtărescu, subiectul unei farse, fix înainte de anunțarea câștigătorului Premiului Nobelul pentru Literatură. Ce i s-a întâmplat
Foto: Mircea Cartarescu / Facebook

Un cont creat pe platforma X, cu numele Mircea Cărtărescu, anunța printr-o postare că scriitorul a primit Premiul Nobel pentru Literatură. La scurt timp după apariția postării de pe X, Mircea Cărtărescu anunța pe contul său personal de Facebook că singurele conturi pe care le deține pe rețele sociale sunt cele de pe Facebook și Instagram.

„Un apel telefonic din Stockholm. Am câștigat Premiul Nobel pentru Literatură 2024. Mulțumesc! Mulțumesc! Mulțumesc!”, a fost mesajul postat pe rețeaua X, la ora 12, pe un cont creat cu numele lui Cărtărescu.

Răspunsul scriitorului nu a întârziat să apară.

„În afară de conturile pe Facebook și pe Instagram, nu am nici un alt cont. Orice alt cont în care apare că aș avea postări e fals”, a scris acesta.

Mircea Cărtărescu, în topul preferințelor pentru câștigarea Premiului Nobel

Anul acesta, Mircea Cărtărescu a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură, ba chiar mai mult, ocupa un loc fruntaș în preferințe, potrivit uneia dintre cele mai mari case de pariuri din Marea Britanie, relatează Antena 3.

Primul autor de origine română care a obținut premiul Nobel pentru Literatură este Herta Muller, care a câștigat distincția în 2009.

Câștigătorii premiilor Nobel pentru Literatură, 2023-2024

Anul acesta însă, Premiul Nobel pentru Literatură a fost acordat scriitoarei sud-coreene Han Kang, „pentru proza sa poetică intensă care se confruntă cu traume istorice și expune fragilitatea vieții umane”, a anunțat Fundația Nobel, pe contul său X.

Cu un an în urmă, în 2023, marele câștigător a fost norvegianul Jon Fosse.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`