Mirabela Dumitrache, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Ilfov, detalii despre campania “Școli de poveste în Ilfov” (VIDEO)

Publicat: 13 10. 2024, 17:43
Actualizat: 13 10. 2024, 17:45

Mirabela Dumitrache, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Ilfov a vorbit la Podcast B1 despre campania “Școli de poveste în Ilfov”:

“Este o campanie care are la bază dorința de a identifica fiecare unitate de învățământ și de a-i afla și înțelege povestea pentru că în ziua de azi copiii ar trebui să se întoarcă mai mult la valorile, la tradițiile comunității și atunci am început această campanie din dorința de a le identifica. În educația din Ilfov ar trebui să ne dăm seama că de cele mai multe ori stă la bazele educației din Capitală și nu numai. Vorbim adeseori de acele rezultate, acele cifre ale copiilor din Ilfov la Bacalaureat, la examenul de capacitate, la diverse teste naționale și spunem că sunt rezultate nu atât de mari precum ale elevlor din Capitală în Ilfov. Cei mai mulți dintre elevii din Ilfov merg spre Capitală. Este bine să identificăm acele unități de învățământ care stau la baza rezultatelor destul de bune ale elevilor care pleacă mai departe din Ilfov în Capitală sau peste granițele țării”.

Ea a explicat că “Școli de poveste în Ilfov” a început cu două episoade, două școli din județ:

“Prima o vedem acum în imagini este școala din Cernica. Este prima unitate de învățământ din Ilfov care a avut și învățământul practic introdus, erau maiștrii de țesătorie acolo care îi învățau pe elevii din secolul 19 ce înseamnă acest învățământ practic, îi învăța cums e țese la război. Mai departe, școala a început să prindă contur și să devină o construcție mult mai amplă, iar în ziua de astăzi de la începutul anului trecut și până astăzi a început proiectul școala aceasta din Bălăceanca Colorează-ți viitorul și a prins culoare și în interior și în exterior pentru că școala este în integraliate pictată. Este o școală care arată la standarde moderne, are tot ce ar trebui să aibă o unitate de învățământ pentru a le oferi copiilor material didactic prin care ei să poată învăță. Apoi în această campanie, Școli de poveste vorbim și despre școala din Mogoșoaia, la fel una din secolul 19 care avea la început două odăi. Acum școala din Mogoșoaia arată spectaculos, la fel a făcut parte din proeictul colorează-ți viitorul.