Mirabela Dumitrache, purtător de cuvânt al CJ Ilfov, despre investițiile cu fonduri europene în restaurarea mănăstirilor Căldărușani și Sitaru (VIDEO)

Mirabela Dumitrache, purtător de cuvânt al CJ Ilfov, despre investițiile cu fonduri europene în restaurarea mănăstirilor Căldărușani și Sitaru (VIDEO)

Mirabela Dumitrache, purtător de cuvânt al CJ Ilfov, a prezentat în emisiunea Podcast B1 cum vor fi utilizate investițiile cu fonduri europene în două lăcașuri de cult importante din Județul Ilfov, Mănăstirea Căldărușani și Mănăstirea Sitaru:

“Au fost aplicate cereri pentru finanțare pentru a primi fonduri europene pentru restaurarea acestor două lăcașuri de cult. Ce înseamnă restaurare, înseamnă atât restaurare interioară, adică păstrarea picturii de altădată istorice, dar și restaurarea exterioară a grădinilor, a grupurilor sanitare, a infrastructurii, a curții, a zidurilor care înconjoară aceste lăcașuri de cult”.

Pe lângă restaurare interioară-exterioară a celor două lăcașuri de cult, respectiv Căldărușani și Sitaru, tot în cadrul acestui proiect prin finanțare europeană a fost realizat și un proiect prin care turiștii pot vizita online obiectivele:

“Există și un link pe care tocmai l-am postat, un tur virtual care a fost realizat odată cu restaurarea acestor două lăcașuri de cult. Pe pagina Consiliului Județean Ilfov veți căuta acolo și veți găsi un link imediat după ce dați click pe el faceți o incursiune virtuală și vedeți cum arată în interior, cât și pe exterior mănăstirea Sitaru.

Este un program mai modern adaptat zilelor noastre. Sunt foarte mulți tineri care au nevoie să se convingă înainte de a parcurge drumul cu mașina pâna acolo. E un proiect de bun augur pentru că sunt foarte mulți cei care dau click pe acel link care să îi ducă în acea incursiune virtuală și în curând să sperăm că vom reuși să realizăm astfel de proiecte cu tururi virutle și pentru celelalte lăcașuri de cult care merită promovate, mediatizate și merită să le deschidem porțile”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`