Mioara Pribescu, fost director din Poșta Română, a fost reținută alături de Marius Constantin Fecioru

Mioara Pribescu, fost director din Poșta Română, a fost reținută alături de Marius Constantin Fecioru
Foto: B1 TV

Mioara Pribescu, fost director executiv al Direcţiei economice din Compania Naţională Poşta Română SA, a fost reținută de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, constituire de grup infracţional organizat şi instigare la abuz în serviciu în formă continuată, conform unui comunicat al DNA.

În același dosar a fost reţinut şi Marius Constantin Fecioru, fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, acuzat de instigare la abuz în serviciu în formă continuată, complicitate la trafic de influenţă şi constituire de grup infracţional organizat. 

Ambii vor fi prezentați Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Procurorii au dispus și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Constantin Olimpiu Nicolae, fost director Direcţia Regională de Poşta Braşov, pentru abuz în serviciu în forma continuată şi constituire de grup infracţional organizat.

”Marius Constantin Fecioru, în calitate de secretar de stat (însărcinat ‘să coordoneze, să monitorizeze şi să ia toate măsurile necesare pentru restructurarea CNPR pe centre de profit’, ‘să monitorizeze implementarea Strategiei de restructurare şi modernizare a CNPR, aprobată prin hotărâre de guvern’), Mioara Pribescu, director în CNPR SA şi Constantin Olimpiu Nicolae, directorul Direcţiei Regionale de Poşta Braşov, împreună cu alte persoane, au constituit o grupare ce a pus în aplicare un mecanism prin care CNPR distribuia trimiteri poştale, fără ca, pentru o parte din corespondenţa prezentată de o anumită societate comercială, să încaseze preţul serviciului prestat”, se arată în comunicat.

” În consecință, în perioada mai 2011 – martie 2012, prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea Mioarei Pribescu și a lui Marius Constantin Fecioru, a dispus distribuirea repetată, de către Compania Națională „Poșta Română” S.A., fără francare și facturare, în folosul unei anumite societăți comerciale, a unor loturi de corespondență procesate în poștă hibridă (serviciu complex ce combina serviciul nonpoștal de pregătire cu serviciul poștal de trimitere a corespondenței comerciale). Loturile de corespondență comercială erau indicate de Constantin Olimpiu Nicolae ori de Mioara Pribescu”, se mai precizează în comunicat.

DNA menționează că a fost provocat Poștei Române un prejudiciu de 1.128.228 lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)