„Minunat!”. Primul „duș stradal” din București a fost montat în Sectorul 6. Urmează alte nouă. Sunt oaze de răcoare în aceste zile caniculare (GALERIE FOTO)

Primul „duș stradal” din București a fost instalat luni, pe trotuarul de la Piața Veteranilor din Sectorul 6.

Acesta nu a fost cumpărat, ci confecționat de lucrătorii Serviciului Dotări din cadrul ADPDU Sector 6. Este format dintr-un schelet de metal cu înălțime de 3 metri, lungime de 3 metri și lățime de 2,5 metri, „îmbrăcat” cu furtunuri prin care circulă apă. Aceasta e pulverizată prin 7 duze, formând o perdea răcoritoare.

V-ați făcut pomană cu noi”, a spus un bărbat care a privit de pe băncuță cum lucrătorii montau sistemul de răcorire. El stă la ultimul etaj, într-un apartament fără aer condiționat, și preferă să-și petreacă timpul afară, la umbră. În preajma vaporilor cu apă, temperatura resimțită este cu câteva grade mai scăzută.

Inclusiv angajații magazinelor din zonă s-au bucurat de acest spațiu de răcorire. „Minunat!”, „Ei, așa da, parfum!”, „Numai aici aș sta!”, au spus oamenii care au trecut pe acolo

Alte nouă astfel de „dușuri stradale” vor fi montate pe străzile intens circulate din Sectorul 6 și vor funcționa pe toată perioada verii, de la 8.00 la 20.00.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`