Minorul din Constanța care a incendiat 94 apartamente și 37 autoturisme a primit condamnarea definitivă

Minorul din Constanța care a incendiat 94 apartamente și 37 autoturisme a primit condamnarea definitivă
Foto simbol: Pixabay

Minorul acuzat de producerea incendiului care a distrus, la sfârșitul anului 2021, 94 apartamente și 37 autoturisme parcate la subsolul și în proximitatea blocului de pe strada Prelungirea st. Nicolae Grindeanu nr. 16 din municipiul Constanța, a primit astăzi, 14 martie, sentința definitivă.

Curtea de Apel Constanța au menținut decizia Judecătoriei Constanța prin  care s-a luat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 3 ani și 4 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, vătămare corporală din culpă și evadare.
Instanța a dedus din măsura educativă aplicată inculpatului perioada reţinerii de 24 de ore, respectiv a arestului la domiciliu şi a arestării preventive.

Au găsit chibritul de la care minorul a aprins bunurile a zeci de familii

Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

În urma acestui tragic incendiu, care a avut loc în noaptea de 15/16 decembrie 2021, blocul a fost distrus: este vorba despre 97 apartamente iar 37 de autoturisme au fost incendiate.

Nouă persoane au fost transportate atunci la spital, una dintre ele fiind internată; bărbatul grav rănit a fost intubat mai multe zile și a necesitat 25-27 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, 150 de apartamente au fost afectate de incendiu și 37 de maşini au fost distruse iar 250 de oameni au fost evacuaţi, dintre care 70 erau copii.

În urma expertizei medico-legale psihiatrice efectuate, a reieşit că adolescentul, în vârstă de 15 ani la data incidentului, demonstra discernământ în momentul provocării incendiului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`