Minivacanța de Sfânta Maria 2024. Câte zile libere au mai rămas din acest an

Minivacanța de Sfânta Maria 2024. Câte zile libere au mai rămas din acest an
Foto: Captură video

Minivacanța de Sfânta Maria 2024 se apropie cu pași repezi, iar bugetarii se pregătesc să aibă patru zile libere. Sărbătoarea este într-o zi de joi, care va fi liberă, drept pentru care s-a făcut punte cu weekendul și va fi liberă și ziua de vineri, 16 august.

Minivacanță pentru bugetari

Astfel, bugetarii vor avea o minivacanță între 15-18 august, iar majoritatea își vor petrece zilele libere la munte sau la mare. Ziua de joi, 15 august, nu este lucrătoarea nici în sistemul privat, iar angajații ar trebui să primească o zi liberă. În cazul în care angajatorul le oferă sau dacă angajații doresc, pot avea și ziua de vineri liberă dacă își vor lua o zi din concediu, informează Adevărul.

Dar, bugetarii vor trebui să recupereze ziua de vineri până la data de 30 august, prin prelungirea programului de muncă. Dar, și cei care nu pot avea liber în data de 15 august vor trebui să primească o zi liberă în următoarele 30 de zile, iar dacă nu primesc o zi liberă, ei trebuie să primească un spor de cel puțin 100% din salariul de bază.

Alte zile libere în 2024

Din acest an au mai rămas trei zile libere pentru bugetari, de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României, dar pentru că ele pică în weekend, nu va fi nicio minivacanță. Astfel, următoarea zi liberă va fi de Crăciun, care va pica într-o zi de miercuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis