Minivacanţa de Sf. Maria 2023 / Care sunt destinațiile preferate de români: Cât costă în medie un sejur de două nopți?

Minivacanţa de Sf. Maria 2023 / Care sunt destinațiile preferate de români: Cât costă în medie un sejur de două nopți?
Foto: Pixabey

Potrivit unei platforme hoteliere online, costul mediu al unui sejur de două nopți în această mini-vacanță de Sfânta Maria se situează la 892 de lei pentru două persoane. Cea mai mare parte a rezervărilor (33,81%) au fost realizate în marile orașe ale țării.

Destinații populare în România

Brașov, Sibiu, Oradea și București se numără printre destinațiile cu cele mai multe rezervări, în timp ce litoralul românesc reprezintă a doua cea mai populară opțiune pentru călătorii (18,86% din totalul rezervărilor). În mod deosebit, turiștii aleg să petreacă timpul în stațiunile Costinești, Mamaia, Eforie Nord și Neptun.

13,32% din rezervări sunt în zona montană, cu puncte principale în Sinaia, Buşteni, Predeal şi Bran. Românii aleg să petreacă minivacanţa de Sf. Maria în staţiunile balneoclimaterice din ţară (8,65% din rezervări), incluzând Sovata, Praid, Băile Felix şi Băile Herculane, scrie Ziare.com.

Unde pleacă românii în minivacanța de Sfânta Maria 2023

Rezervările pentru minivacanța de Sf. Maria pe platforma online Travelminit.ro au crescut cu 8% față de anul trecut, marcând astfel o creștere continuă după anul 2022, când ieșirea din pandemie a adus o creștere semnificativă a rezervărilor pentru acest weekend. În contrast cu anii anteriori, în 2023 litoralul nu mai este principala alegere a turiștilor pentru minivacanță. Cu toate acestea, încă sunt disponibile locuri de cazare atât pe litoral, cât și în alte zone, inclusiv hoteluri, pensiuni și case de vacanță care acceptă plata cu voucherele.

Sfânta Maria: Preț mediu pentru 2 persoane la mare – 1.276 lei, la munte – 873 lei. Pentru familie (2 adulți + 2 copii) la mare – 1.541 lei, la munte – 1.162 lei. Diferență de aprox. 25% la familii și 32% la cupluri între destinații.

Există opțiuni bune pentru cei care doresc să evite aglomerația în timpul sejurului de Sf. Maria. Destinații mai puțin cunoscute în care s-au făcut rezervări includ Arefu, Curtea de Argeș, Corbeni, Poienile Izei și satele săsești din Transilvania (Viscri, Meșendorf).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:37 - Nicolae Ciucă: Ciprian Ciucu e o revelație a alegerilor locale, un model pentru ceea ce înseamnă administrația publică de calitate
16:29 - O companie aeriană vinde mămăligă cu brânză la plic. Câți bani trebuie să plătești pentru a mânca preparatul, la înălțime
16:17 - Ce a pățit Anca Țurcașiu, la una dintre probele de la Asia Express. Vedetei nu i-a venit să creadă: „Eu chiar am o problemă”
16:17 - Un profesor de engleză din Bucureșt, cercetat. Ar fi violat, corupt și agresat sexual o minoră
16:17 - Gigi Becali, scandalizat după ce Luțu i-a arătat Instagramul: „Când am văzut femei, femei, femei, i-am zis ‘Du-te, bă, de aici!’ și i-am aruncat telefonul”
16:08 - Newsweek: Cine e vicecampionul olimpic la tir ce a devenit solist de operă? Depresia l-a făcut să piardă aurul
16:06 - Barbecue uriaș organizat în ultima zi a Regelui Charles și a Reginei Camilla în Australia. A fost prima călătorie în străinătate a monarhului britanic de lungă durată după diagnosticarea cu cancer
15:57 - SUA ar fi împiedicat un atac armat în Ungaria. Șase tineri reținuți în fața unui bar din Budapesta
15:44 - Marian Rasaliu: Exclus ca PSD să aibă o relație preelectorală cu AUR-ul lui George Simion. Am convingerea că, arătând așa sondajele, Marcel Ciolacu va câștiga inclusiv turul 2 (VIDEO)
15:39 - Zece tone de deșeuri urmau să fie arse ilegal într-o comună din Dâmbovița. Autoritățile au aplicat operațiunea Jupiter