Ministrul Transporturilor, afectat de haosul de la TAROM / Lider de sindicat: „Sorin Grindeanu încearcă să schimbe zborul. Este o lipsă acută de piloți” (VIDEO)

Ministrul Transporturilor, afectat de haosul de la TAROM / Lider de sindicat: Sorin Grindeanu încearcă să schimbe zborul. Este o lipsă acută de piloți (VIDEO)
Foto: Sorin Grindeanu / Facebook

Narcis Pașcu, liderul Sindicatului Unit TAROM, a explicat într-o intervenție pentru B1 TV care este principala cauză a haosului de pe aeroporturile din țară după ce mai multe zboruri TAROM au fost anulate. Acesta a precizat că s-a ajuns la această situație din lipsă acută de piloți. El a precizat că nu este nicio revoltă spontană a piloților, chiar dacă aceștia sunt total nemulțumiți de nivelul de salarizare în cadrul companiei.

“Domnul Grindeanu știe să arunce pisica în ograda altuia întotdeauna. Acum îl scoate vinovat pe domnul director al companiei TAROM despre lipsa acută de piloți, dar oare domnul Grindeanu a uitat că în 2020 de la 1890 de salariați prin planul de restructurare a dat afară 800 de salariați ai companiei TAROM? A știut despre această lipsă de piloți și despre lipsa acută de personal tehnic în cadrul companiei TAROM?A știut că acest personal nu s epoate forma peste noapte”.

Mai mult, afectat de anularea zborurilor ar fi chiar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care caută rută alternativă:

„Nu a știut nimic domnul Grindeanu care în acest moment se află pe zborul de Bruxelles și încearcă să schimbe zborul, la fel cum au încercat și domnul Tudose cu doamna Grapini. Nu este posibil ca domnul Grindeanu să își bată joc în acest hal de piloții și angajații companiei TAROM. Întrebați-i pe dumnealuid e ce este un om iresponsabil când este vorba de brandul național care se numește TAROM. De ce  permis ca această restructurare să fie efectută numai asupra personalului și în continuare văd pe Facebook că dă vina asupra personalului și în continuare văd pe Facebook că dă vina tot pe personal, că personalul este vinovat nu factorul politic și acționarul majoritar”, a mai precizat Narcis Pașcu.

Este haos pe Aeroportul Otopeni după ce mai multe zboruri TAROM au fost anulate pe motiv că piloții companiei sunt bolnavi și că nu ar exista piloți de rezervă.

Inițial au fost anulate duminică noaptea trei zboruri. Ulterior, luni dimineața alți nouă piloți au anunțat compania că sunt inapți pentru zbor, având probleme de sănătate.

În aceste condiții, sute de pasageri au rămas blocați în aeroport, după ce li s-a spus că avioanele lor nu mai decolează. Este vorba despre mai multe curse spre Cairo, Amman, Beirut și Budapesta, care au fost anulate după miezul nopții.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`